3 lucruri pe care să le iei în considerare atunci când vrei să cumperi o locuință

Te-ai săturat să stai cu părinții sau pur și simplu nu îți mai dorești să plătești chirie la locuința în care te afli? Cu siguranță, te gândești să cumperi un imobil care să devină locul în care să te întorci întotdeauna cu drag acasă și să plănuiești închegarea unei familii.

Cumpărarea unei locuințe devine pe zi ce trece o soluție pentru tinerii aflați la început de drum. Chiriile destul de mari nu sunt soluții convenabile pe termen lung și ca atare, fie din economii proprii, fie apelând la un credit imobiliar, vei putea reuși să faci această achiziție, de care ai nevoie pe termen lung.

Atunci când ai luat în considerare o astfel de soluție, iată mai jos 3 lucruri pe care să le urmărești atent și care îți vor fi de mare ajutor:

  1. Hotărăște-te asupra modalității de plată! Acesta este un prim aspect important pe care să îl evaluezi atunci când dorești să cumperi o locuință. Desigur, după ce stabilești bugetul pe care îl poți aloca în această direcție este bine să te gândești cum plătești – fie apelând la rezervele proprii, fie prin credit bancar. Și dacă economiile tale reușesc să acopere costul cu achiziția unei locuințe, atunci te afli în postura ideală. Însă atunci când economiile tale nu sunt atât de mari, atunci nu îți rămâne decât să apelezi la un credit imobiliar. Aceste credite imobiliare te vor sprijini în demersul tău. Vei avea nevoie de un avans de 15% și vei beneficia de o dobândă avantajoasă și de o perioadă de creditare de până la 30 de ani. Drumul către noua ta locuință este mult mai scurt decât ți-ai imagina. Creditul Prima Casă, despre care poți vedea mai multe aici, poate fi considerat și el o soluție, atunci când nu beneficiezi de un avans atât de mare, ci doar de 5%. Ai 0% comision de analiză a dosarului și niciun risc ulterior. Durata de creditare este de 30 de ani, iar ratele sunt avantajoase pentru tine, beneficiind de o dobândă mică.
  2. Alege tipul de locuință! Acesta este un alt aspect pe care să îl iei în considerare. Vei putea alege dintre apartament sau casă la curte sau dintre apartament nou sau apartament situat în blocurile vechi. Soluția perfectă pentru cei ce iubesc natura este casa la curte, beneficiind de un spațiu mai mare, însă atunci când apelezi la un credit o astfel de locuință ar putea avea un cost crescut sau, în caz contrar, ar fi situată în afara orașului, lucru care ar putea sau nu să te avantajeze. Locuințele noi reprezintă o variantă extrem de căutată astăzi mai ales de tineri, având o compartimentare mai bună și beneficiind de un spațiu mai mare, ba chiar și de loc de parcare. Cele vechi sunt o soluție pentru cei ce vor să stea mai aproape de centru, având o poziționare mai bună.
  3. Urmărește cu atenție actele – acesta este un aspect cât se poate de important. Locuința pe care o cumperi trebuie să aibă toate actele conforme, pornind de la actul de vânzare cumpărare și până la încheierea de intabulare sau certificatul energetic. Pentru o analiză amănunțită a actelor ce vor sta la baza contractului de vânzare cumpărare și de ipotecă (dacă este cazul) este bine să te prezinți la notar și astfel să beneficiezi de tot suportul și expertiza acestuia.

Lasă un Comentariu...

*