Ce să faci ca să ai facturi mai mici la curent?

În cele ce urmează îţi propun câteva investiţii inteligent, care te vor ajuta să ai cheltuieli mai mici la curent pe termen lung:

reducerea facturii la curent

Picture 1 of 13

1. Instalarea de panouri solare:

Prin instalarea panourilor solar poţi obţine independenţa energetică.

Panourile solare generează costuri infime la utilităţi, fiind surse alternative de energie, care reduc consumul de energie din combustibili fosili: petrol, gaze sau cărbune.

Prin Programul Casa Verde poţi obţine finanţare de la stat, finanţare cu sume substanţiale, care să-ţi asigure costurile de cumpărare şi montare ale acestor panouri solare.

2. Becuri economice:

Schimbă becurile clasice cu cele economice, în comparaţie cu cele clasice, care consuma anual 220kWh, un bec economic consumă pe an 50 kWh.

Durata de viaţă a unui astfel de bec este de până la 10 ani, iar factura la curent va scădea cu 75%.

3. Întrerupătoare reglabile:

Alege să-ţi montezi întrerupătoare care au un dispozitiv de reglare a intensităţii luminii.

4. Corpuri de iluminat cu senzori de mişcare:

Optând pentru astfel de corpuri pentru iluminat, factura ta la curent va scădea simţitor, deoarece nu rişti să uiţi becul aprins.

5. Nu lăsa lumina aprinsă:

Încearcă să te foloseşti de lumina naturală cât mai mult posibil, astfel încât să eviţi lăsatul luminii aprinse pe termen lung, corpurile de iluminat reprezintă 30% din factura de curent electric.

6. Foloseşte mai multe surse de iluminat:

Amplasează mai multe surse de iluminat, astfel vei putea să-ţi luminezi doar zona în care îţi desfăşori activitatea, fără să risipeşti energia electrică în întreaga cameră, optează pentru: veioză, lampă sau lustră.

7. Electrocasnice A+++:

Alege să ai în casă doar electrocasnice din clasa energetică A+++, acesta îţi va asigura o eficienţă electrică ridicată şi deci costuri mai mici la factura de curent.

8. Scoate electrocasnicele din priză:

Vei observa că în momentul în care vei scoate din priză electrocasnicele pe care nu le foloseşti, factura ta la energia electrică va scădea cu 10%.

9. Nu folosi mai multe surse în acelaşi timp:

Încearcă să nu foloseşti în acelaşi timp televizorul şi laptopul sau lumina şi televizorul, astfel vei reduce simţitor costul facturii la curent.

10. Vopseşte pereţii în culori deschise:

Alege să-ţi vopseşti pereţii în nuanţe deschise, astfel atât lumina naturală, cât şi cea artificiala se vor menţine pentru o perioadă mai lungă de timp.

11. Curăţă electrocasnicele:

Electrocasnicele trebuie curăţate cel puţin o dată la 4 luni, astfel îndepărtând mizeria şi praful care se acumulează inevitabil, acestea vor funcţiona mai eficient şi vor consuma mai puţin curent.

12. Scoate aparatura din priză:

Dacă pleci pentru o perioadă mai lungă de acasă, alege să scoţi din priză aparatura electrică, deoarece acestea au o funcţie de stand-by, care va genera costuri suplimentare.

Lasă un Comentariu...

*