Obținerea unui credit imobiliar nu este astăzi nici cel mai greu lucru din lume, însă nici cel mai simplu. Atunci când te gândești deja la achiziția unei locuințe, mai mult ca sigur te-ai orientat asupra avantajelor sale și mai ales asupra modalității de finanțare. Un credit imobiliar necesită un avans mai mare, dar și îndeplinirea unor numeroase formalități realizate mai înainte de încheierea contractului de credit.
Creditele imobiliare necesită un avans mai mare, însă au un mare avantaj – se acordă mai repede, cei ce doresc să achiziționeze locuința respectivă intrând mai ușor în posesia sa.
Iată mai jos 5 lucruri de care să ții cont la obținerea unui credit imobiliar:
1. Oferta băncii – numeroase sunt instituțiile de credit care oferă astfel de servicii de finanțare. Un credit imobiliar, precum este acesta, prezintă numeroase avantaje. Are o dobândă mică, perioadă de finanțare mare, iar formalitățile ce trebuiesc îndeplinite nu sunt foarte numeroase. În plus, clienții trebuie să fie atenți asupra comisioanelor de analiză, dar mai ales asupra ratei dobânzii, atunci când doresc să contracteze un astfel de serviciu.
2. Modalitatea de plată a creditului – cu siguranță am depășit demult vremurile în care să așteptăm ore în șir la rând pentru plata facturilor. Serviciul de internet banking, pe care îl poți regăsi aici, oferă clienților săi acces rapid și nelimitat asupra conturilor proprii, putând plăti mult mai ușor ratele bancare.
3. Serviciile de consultanță bancară – acest lucru este foarte important pentru toți cei ce se află în această etapă. Consultantul bancar trebuie să îi ofere clientului său toate îndrumările necesare asupra modalității de acordare a creditului, formalitățile ce trebuiesc îndeplinite, dobânda creditului, comisioane, dar și asupra documentelor necesare pentru ipotecarea imobilului ce urmează a fi achiziționat.
4. Alege locuința mult visată – iată un pas important pe care trebuie să îl ai în vedere. Este foarte important ca mai înainte de a solicita un credit imobiliar să găsești locuința pe care urmează să o achiziționezi. Vei cunoaște prețul și în funcție de acest lucru vei cunoaște care este valoarea avansului de care trebuie să dispui la momentul acordării creditului, dar și care este valoarea finală a finanțării. Nu uita să analizezi actele de proprietate, iar atunci când nu ai expertiza necesară să ceri sfatul unui notar public, persoană care poate aviza din punct de vedere juridic documentele.
5. Hotărăște-te asupra perioadei de finanțare – este foarte important să te gândești la perioada de finanțare. Creditele imobiliare se acordă pe o perioadă mare de timp, însă ar fi indicat să corelezi valoarea ratelor cu vârsta și valoarea veniturilor și mai apoi să te hotărăști asupra perioadelor de finanțare. Dacă vei alege perioada maximă de finanțare, cu siguranță rata va fi mai mică, însă dobânda plătită va fi mai mare.