Mutări rezidențiale: dacă tocmai ți-ai cumpărat o nouă locuință, trebuie să știi că, odată cu bucuria pe care o oferă o astfel de schimbare, inevitabil începe și procesul de mutare, care niciodată nu este unul simplu, mai ales dacă gestionarea unui astfel de proiect nu este punctul tău forte. De aceea, trebuie să ai în vedere faptul că îți vor trebui cel puțin câteva săptămâni pentru a face o tranziție ușoară. Această perioadă nu este dedicată doar mutării în sine, ci implică și amenajarea noii locuințe și tot ce ține de organizarea actelor.
Însă, dacă vei planifica din timp toate aceste etape ce țin de mutări rezidențiale, în final vei obține un rezultat fără cusur. Altfel spus, trebuie să stabilești încă de la început cum dorești să arate casa, ce stil de amenajare ți-ar plăcea și la cine este bine să apelezi când vine vorba de mutat mobilă și transport către noua locație.
În ceea ce privește cel din urmă aspect, te sfătuim să apelezi la o firmă mutări mobilă. Aceasta se poate ocupa de tot procesul de relocare, începând cu ambalarea produselor și terminând cu transportul și aranjarea acestora în noul apartament. O astfel de firmă dispune și de utilaje speciale pentru transportul mobilierului greu și voluminous atât pe scări, cât și prin exteriorul clădirii, dacă locuiești la un etaj superior. Astfel, poți închiria un lift exterior mobilă pentru a muta acele obiecte mari care nu pot fi transportate cu liftul de marfă. De asemenea, poți închiria un pianoplan, i se mai spune și „ștair climber”. Acest utilaj este de mare ajutor dacă ai de transportat electrocasnice grele și de mari dimensiuni pe holuri înguste și pe scări.
Dacă vorbim de amenajare, în primul rând, nu lua cu tine din vechea locuință decât lucrurile care îți sunt cu adevărat folositoare, și, mai ales, în stare bună. O casă spațioasă este de preferat uneia aglomerate, cu mobilier voluminos și vechi sau multe obiecte de decor. Prin urmare, mutatul într-o nouă casă este e ocazia ideală de a mai scăpa de acele obiecte vechi, de cele mai multe ori nefolositoare, pe care le adunăm fără să ne dăm seama, de-a lungul anilor.
În ceea ce privește amenajarea noii locuințe, dacă vei alege să păstrezi corpuri de mobilier mari, nu vei putea face schimbări semnificative din cauza lipsei de spațiu. Fără să mai punem la socoteală faptul că mutatul unor astfel de piese de mobilier dintr-o casă în alta este o mare bătaie de cap. Odată ce ai stabilit lista cu lucrurile pe care vrei să le păstrezi, donează-le pe cele vechi sau, dacă totuși nu te poți despărți de ele, ai opțiunea de a închiria spații de depozitare. Aceste depozite dispun de toate condițiile necesare pentru o păstrare adecvată a obiectelor sau a mobilierului.
De asemenea, pot fi închiriate pe perioade scurte sau mai lungi și sunt echipate cu sisteme de securitate 24/24h.
Revenind la amenajarea unei case noi, dacă efortul financiar nu este prea mare pentru tine, cumpără acele piese decorative care ți-au plăcut dintotdeauna și pe care, din lipsa spațiului, nu ai reușit să le achiziționezi. Dacă nu decorezi de la bun început cum îți place, cel mai probabil vei amâna acest lucru luni bune, poate chiar ani. Odată ce te-ai mutat într-o casă nouă, va scădea interesul de a decora interiorul așa cum ți-ai propus inițial.
În final, când vine vorba de mutări rezidențiale, amenajarea unei case noi trebuie să însemne și o înnoire a spațiului în care vei locui. Așadar, decorează-ți spațiul interior așa cum ți-ai dorit și scapă de acele obiecte nefolositoare. Totodată, este important să apelezi la o firmă de mutări mobilă dacă vrei să grăbești procesul de relocare. Astfel, te vei muta într-un timp scurt, iar lucrurile tale nu vor suferi daune nedorite.