Ai putea spune că nu există niciun mister în utilizarea aspiratorului, oricine poate folosi un astfel de produs, deci ce ar mai fi de descoperit.
Aspiratorul este una din cele mai apreciate unelte când vine vorba de curățarea rapidă a locuinței. Cu toate acestea, uneori, din diferite motive, gradul de curățare al pardoselii – fie că vorbim de o suprafață caldă (covoare), fie de una rece (parchet, gresie) – poate fi unul nesatisfăcător și nu din cauza aparatului electrocasnic.
Pentru că nouă ne place curățenia ca la carte ne-am propus să-ți prezentăm 8 tipsuri după care să te ghidezi atunci când îți cureți locuința cu ajutorul unui aspirator precum cele de aici.
1. Micșorează pe cât se poate mizeria din locuința ta astfel încât aspirarea să fie cât mai ușoară. Dacă nu ai aplicat deja această regulă, de a interzice accesul în casă cu încălțămintea de afară, ar fi bine să te gândești serios la ea. Totodată, nu uita sa pui un preșuleț la intrare pe care să vă ștergeți picioarele, tu, membrii familiei și musafirii voștri. De asemenea, tot pentru a ușura etapa în care folosești aspiratorul și pentru a avea parte de pardoseli impecabile, șterge praful de pe mobilă înainte de a folosi aspiratorul. Chiar și cele de ultimă generație, precum cele de aici, au nevoie de puțin ajutor din partea noastră.
2. Creează-ți o rutină, un program când vine vorba de curățenia în casă și mai ales de curățarea podelelor. Dacă vorbim de zone cu trafic redus este foarte posibil ca folosirea aspiratorului o dată pe săptămână să fie suficientă, însă în încăperile unde circulă multe persoane nu ar fi rău să încerci să aspiri mai des. Dacă ai animale de companie nu se recomandă utilizarea aspiratorului chiar în fiecare zi, alături de accesorii speciale de îndepărtare a părului.
3. Chiar dacă necesită un pic mai mult timp din partea ta obișnuiește-te să folosești accesoriile aspiratorului, potrivite pentru fiecare zonă. În felul acesta vei scăpa de praful din colțurile camerei, de pânzele de păianjeni și de părul de animale intrat adânc între firele covorului.
4. Treci de mai multe ori cu aspiratorul pe o zonă pentru a lăsa în urmă cât mai puțin praf, scame sau firimituri. Unele teste realizate pentru a verifica eficiența aspiratoarelor sugerează să treci chiar de 12 ori peste o singură zonă. Poate că este ușor exagerat, însă certitudinea este că o singură aspirare nu este suficientă.
5. Oricât de tentant ar fi să înlături un bănuț, un șurub cu aspiratorul evită acest lucru, dacă nu vrei să ajungi cu aparatul la reparat.
6. În cazul în care deții un aspirator cu sac este important să-l schimbi sau să-l golești atunci când acesta este umplut pe jumătate. Nu aștepta să se umple până la refuz dacă nu vrei ca particulele de praf să se reîntoarcă în locuința ta.
7. Când vine vorba de covoare, acestea trebuiesc aspirate din centru spre extremități pentru a preveni întoarcerea marginilor. De asemenea, nu ar fi rău dacă periodic le-ai scoate afară și le-ai scutura sănătos.
8. Pentru o curățenie ca la carte inclusiv aspiratorul tău are nevoie o întreținere corespunzătoare. Așadar, fii atentă la peria aspiratorului să fie în permanență curată, lipsită de depozite de păr sau scame. Curăță cu regularitate filtrele sau schimbă-le dacă este cazul.