5 proiecte de îmbunătățire a casei pe care ar trebui să le finalizați înainte de toamnă

S-ar putea spune că îmbunătățirea locuinței este o activitate constantă, mai ales în timpul verii, când vremea caldă ne permite să facem toate acele proiecte care ne vor asigura confort în timpul sezonului rece. Fie că este vorba de repararea acoperișului, de verificarea izolației sau de îmbunătățirea stării ușilor și ferestrelor, întotdeauna vor exista proiecte sau treburi care vor necesita atenția noastră înainte ca toamna să își intre pe deplin în drepturi.

articol concept -proiecte de îmbunătățire a casei pe care ar trebui să le finalizați înainte de toamnă

Iată, așadar, câteva astfel de proiecte de îmbunătățire a confortului de acasă care ar trebui abordate înainte de sosirea toamnei:

  1. Izolați casa. Izolarea adecvată a locuinței este cel mai bun aliat al sistemului de încălzire. Casele slab izolate determină ca sistemul de încălzire să lucreze din greu, asta însemnând și costuri mari la energie. În mod ideal, ar trebui să izolați orice parte a casei care este conectată la exterior, cum ar fi mansarda, acoperișul, fundația, beciul și pereții. O izolare adecvată înseamnă confort sporit, temperaturi plăcute în timpul iernii, sănătate pentru toți membrii familiei și economii la încălzire. De asemenea, asigurați-vă că folosiți un umidificator cameră pentru a îmbunătăți calitatea aerului, mai ales în camera copiilor. Un umidificator poate fi soluția ideală atât în timpul sezonului cald, cât și în timpul iernii.
  2. Verificați sistemul de încălzire. Un alt proiect pe care ar trebui să îl abordați are legătură cu verificarea sistemului de încălzire. Este imperativ ca înainte de sosirea toamnei să vă asigurați că sistemul de încălzire se află în stare perfectă de funcționare, asta putând să implice o inspecție efectuată de către un specialist. De asemenea, poate fi eficient să investiți într-un termostat programabil și într-un dezumidificator pentru acele încăperi și spații unde predomină un nivel ridicat de umiditate.
  3. Sigilați ferestrele. Ferestrele mai vechi tind să permită aerului cald să iasă din casă. De fapt, aproximativ o treime din pierderile de căldură pot fi cauzate de scăpările de aer din jurul ferestrelor. Aceste pierderi de aer pot cauza și o mare presiune asupra sistemului de încălzire. Puteți sigila ferestrele cu spumă, cu burete izolator adeziv, iar în unele cazuri, pot fi foarte eficiente și pernele pentru ferestrele. Cel mai probabil, acest proiect poate aștepta până la mijlocul toamnei, dar dacă nu îl veți finaliza până în octombrie, sistemul de încălzire va fi presat să funcționeze continuu.
  4. Reparați acoperișul. Zăpada este mai grea decât ploaia și, prin urmare, acoperișul este mai solicitat în timpul iernii față de vară. Din acest motiv, este esențial să verificați dacă există porțiuni deteriorate, fisuri sau găuri în acoperiș înainte de venirea toamnei. De fapt, sfârșitul verii este momentul perfect pentru repararea unui acoperiș, deoarece echipa de muncitori va beneficia de condiții prielnice pentru efectuarea tuturor lucrărilor de reparații.
  5. Vopsiți exteriorul casei. Cu toate că băile și bucătăriile sunt pe primul loc când vine vorba de renovarea casei, primul lucru pe care îl vedem cu toții este exteriorul casei. De aceea, felul în care arată casa și cât de îngrijită este la exterior poate juca un rol imens în impresia pe care o oferim celor din jur, dar și în felul în care ne simțim zi de zi, când ajungem acasă de la servici. Vopseaua de exterior poate schimba aspectul casei și îi poate spori frumusețea, plus valoarea de revânzare. Din nou, sfârșitul verii este momentul perfect pentru a scoate din magazie gălețile de vopsea.

Nu uitați nici de gard, deoarece gardul îndeplinește o varietate de funcții. Oferă o barieră de protecție, nu permite câinelui sau altor animale de companie să iasă din curte, separă proprietatea de cea a vecinilor și vă protejează membrii familiei cât timp se bucură de aer liber. Gardul – fie că este vorba de instalarea unuia nou sau de îmbunătățirea celui existent – este un proiect binevenit și extraordinar care ar trebui întreprins înainte de venirea toamnei. Înainte de a trece la treabă, luați în considerare timpul și banii de care dispuneți și țineți cont de liniile de utilități, de materiale, de tipurile de gard și de rezistența maximă pentru instalarea unui gard.

 

Lasă un Comentariu...

*