4 moduri simple prin care putem îmbunătăți calitatea aerului din interiorul casei noastre

În lunile răcoroase ale anului, nimic nu este mai confortabil decât statul în casă, sub o pătură, având în mâini o cană cu ceai ferbinte. Totuși, pentru persoanele care sunt sensibile la alergenii interiori sau care suferă de probleme respiratorii, sezonul rece nu face altceva decât să agraveze problemele. Sistemele de aer condiționat, la fel ca sistemul central termic pot crește cantitatea de acarieni care provoacă alergii și sporii de mucegai care circulă prin locuințele noastre.

În timpul iernii, ba chiar și în prag de primăvară, este încă prea rece pentru a deschide larg toate ferestrele, așa încât aerul curat să ne invadeze casele. În timp ce așteptați vremea mai caldă, este important să fiți cât se poate de conștienți că în permanență suntem înconjurați de alergeni și de alți factori care declanșează probleme respiratorii din cele mai neplăcute. În lunile de iarnă, calitatea aerului din interior tinde să fie mai slabă, deoarece nu există un flux corespunzător de aer proaspăt din exterior, ceea ce înseamnă că alergenii rămân blocați în interiorul caselor noastre.

Sunt câteva eforturi pe care le putem depune pentru a îmbunătăți calitatea aerului din interior și care ne pot ajuta să evităm crizele de astm și să ameliorăm simptomele alergice. Iată câteva strategii pe care le puteți utiliza pentru a îmbunătăți calitatea aerului din casa dumneavoastră:

  1. Investiți într-un purificator de aer. Dacă sunteți alergic la alergenii interiori și nu puteți controla sursa problemei – de exemplu, nu doriți să renunțați la animalul dumneavoastră de companie – puteți folosi un purificator de aer, așa cum găsiți aici. Amplasate în cele mai utilizate zone ale casei, purificatoarele de aer pot ajuta la prinderea iritanților care vă declanșează simptomele alergice.
  2. Optați pentru dezumidificatoare și ventilatoare. Luați în considerare utilizarea unui dezumidificator în încăperile cu un nivel ridicat de umiditate, cum ar fi baia, bucătăria sau beciul casei, pentru a ajuta la prevenirea răspândirii mucegaiului. În băi, precum și în alte încăperi umede, puteți folosi ventilatoare de camere, precum sunt cele de aici, tot pentru a preveni răspândirea mucegaiului.
  3. Păstrați curățenie. O casă curată este, fără dar și poate, o casă mai sănătoasă deoarece o igienă bună a casei poate reduce foarte mult praful, părul de animale și alți alergeni. Aspirați covoarele cel puțin o dată sau de două ori pe săptămână cu un aspirator prevăzut cu filtru HEPA. Pentru a reduce alergenii, optați pentru covoare de dimensiuni mai mici și spălați regulat toate pardoselile. Curățați în mod frecvent draperiile, lenjeriile, perdelele și toate materialele textile care tind să atragă alergeni, în special dacă aveți animale de companie. Eliminați dezordinea și acumularea de tot felul de lucruri, deoarece pe toate lucrurile pe care le deținem se depune praf care poate oricând să declanșeze o reacție alergică.
  4. Evitați plantele. Deși plantele sunt deosebit de frumoase, ele pot colecta praf și pot favoriza extinderea mucegaiului. Deci, dacă alergenii din interior sunt o problemă pentru dumneavoastră, veți dori să evitați plantele. Deși se știe despre unele plante că ajută la îmbunătățirea calității aerului din interior, deoarece eliberează oxigen, ele sunt totuși declanșatori de simptome alergice pentru multe persoane. Cu alte cuvinte, mai mult provoacă probleme decât ajută.

În cele din urmă, lăsați aerul proaspăt să pătrundă în fiecare încăpere a casei măcar 15 minute pe zi. Chiar și în lunile reci, deschideți ferestrele din când în când pentru a permite aerului proaspăt să circule în casă.

 

 

Lasă un Comentariu...

*