4 moduri prin care putem preveni crizele de astm și problemele respiratorii

De foarte mult timp, specialiștii ne avertizează că aerul care circulă în locuințele noastre și pe care îl considerăm mai curat decât cel din mediul exterior poate fi chiar mai poluat și mai nociv pentru starea noastră de sănătate. Majoritatea persoanelor care petrec foarte mult timp în interior nu știu că sănătatea lor este în pericol din cauza aerului pe care îl respiră. Slaba calitate a aerului din interior poate fi dată de mai mulți factori, printre care ventilația slabă, praful, mucegaiul, fumul, gazele, iritanții și alte substanțe chimice care se află în cele mai multe tipuri de detergenți și alte produse de curățenie.

Poate că aerul din interiorul caselor nu este o problemă prea mare pentru persoanele sănătoase, dar pentru cele care suferă de astm și de alte boli respiratorii, aceasta poate fi o problemă de viață și de moarte. Totuși, calitatea aerului pe care îl respirăm atunci când stăm în casă poate fi îmbunătățită. Mai jos, vă prezentăm câteva aspecte practice prin care puteți menține aerul din casă curat și proaspăt.

  1. Verificați nivelul de umiditate. Acesta este unul dintre cei mai importanți factori care poate încuraja sau descuraja apariția crizelor de astm. Un aer prea uscat este dăunător, în timp ce un nivel prea ridicat de umiditate poate duce la apariția mucegaiului. Din acest motiv, un umidificator precum este cel prezentat aici, poate fi cea mai sigură soluție pentru menținerea unui nivel adecvat de umiditate. În general, nivelul de umiditate trebuie să fie de aproximativ 50% pentru a descuraja apariția și răspândirea mucegaiului și pentru a ține sub control alergenii. În schimb, dacă vă confruntați cu un nivel prea ridicat de umiditate, veți avea nevoie de un dezumidificator și va trebui să reparați eventualele scurgeri.
  2. Optați pentru avantajele unui purificator de aer. După cum îi spune și denumirea, un purificator de aer, așa cum este cel prezentat aici, are misiunea de a curăța aerul. Datorită tehnologiei avansate, un purificator de aer poate elimina aproape 100% din bacteriile care contaminează aerul pe care îl respirăm. Astfel, vom respira un aer mai curat, mai proaspăt și benefic pentru starea noastră de sănătate.
  3. Nu permiteți fumatul în casă. Nimeni, nici măcar musafirii, nu trebuie să facă excepție de la această regulă, mai ales dacă aveți copii de vârstă mică. Fumatul pasiv este mai dăunător decât fumatul activ și este un factor puternic care contribuie la dezvoltarea astmului și a altor infecții la nivelul urechilor și căilor respiratorii.
  4. Faceți curățenie în mod regulat. Atunci când praful se depune în locuințele noastre, practic suntem înconjurați de alergeni și de substanțe chimice. Din acest motiv, este indicat să aspirați de cel puțin două ori pe săptămână pentru a elimina praful depus pe pardoseală și pe covoare. Alegeți un aspirator cu filtru HEPA pentru a scăpa de o bună parte din alergeni și nu uitați să curățați filtrul. Spălați pardoseala pentru a elimina complet depunerile de praf și de murdărie. De asemenea, eliminați praful depus pe pereți, pe uși, pe piesele de mobilier și pe electrocasnice. La rândul lor, filtrele aparatului de aer condiționat trebuie curățate sau aspirate măcar o dată la două săptămâni. În plus, este recomandat să optați o dată pe an la serviciile profesionale de curățare și întreținere a sistemelor de aer condiționat.

Într-un final, folosiți soluții naturale de împrospătare a aerului din interiorul casei. Nu puțini sunt cei care folosesc tot felul de parfumuri și soluții pentru ca locuințele lor să miroase frumos. Totuși, majoritatea parfumurilor, spray-urilor și odorizantelor sunt obținute din produse petroliere și conțin diferiți compuși organici volatili. Cu alte cuvinte, ori de câte ori parfumați casa, practic contaminați aerul cu substanțe toxice care pot provoca reacții alergice și care pot agrava simptomele de astm. Deschideți larg ferestrele pentru a elimina mirosurile neplăcute și substanțele chimice și folosiți produse naturale alternative pentru a împrospăta mirosul din casă. Puteți folosi felii de lămâie sau ierburi, precum lavandă sau eucalipt. Mirosurile neplăcute pot fi rapid îndepărtate cu ajutorul bicarbonatului de sodiu, a oțetului, cărbunelui sau a boabelor de cafea, despre care se știe că absorb mirosurile urâte.

Lasă un Comentariu...

*