3 motive pentru care ar trebui să ai un grill electric în bucătărie

Ideea de viață sănătoasă a prins tot mai mult contur și este tot mai promovată, iar asta mai ales din cauza faptului că suntem tot mai neatenți la ceea ce mâncăm, la câtă mișcare facem, la faptul că sărim peste mese și am transformat cina în masa principală a zilei.

3-motive-pentru-care-ar-trebui-sa-ai-un-grill-electric-in-bucatarie
Și pentru că cu toții ne-am dori o viață lungă și frumoasă ar trebuie să devenim tot mai atenție la lucrurilor care chiar contează, iar unul din ele este ceea ce mâncăm, precum și cum mâncăm.
Cu toate că alimentele prăjite sunt poate printre cele mai gustoase, există și alte modalități de preparare a acestor, cu gust la fel de bun, dar mult mai sănătoase pentru organismul nostru.

La cuptor sau pe grătar, aceste sunt două dintre cele mai potrivite modalități prin care îți poți prepara termic mâncare astfel încât să-i păstrezi proprietățile, gustul și nu în ultimul rând să mănânci sănătos.
Cu cuptorul cred că toate lumea se înțelege, dar ce faci cu grătarul, mai ales dacă stai într-un apartament de bloc?

Și astfel ajungem la subiectul nostru, de ce să investești într-un grill, un grătar de masă cum sunt acestea.
1. Unul din motivele pentru care ar fi indicat să investești într-un grill de masă produs de un brand ca cel de aici este că ocupă foarte puțin spațiu și poate fi depozitat cu ușurință, chiar și într-o locuință de mici dimensiuni. El poate fi utilizat atât în interior, în propria bucătărie, cât și în exterior, pe balcon sau terasă, de exemplu. În plus, avantajul unui astfel de grill este că se curăță foarte repede, mai ales dacă alegi să folosești plita dreaptă, cu toate că nu vei întâmpina probleme nici în cazul celei cu striații, pentru că materialele utilizate pentru conceperea acestora sunt antiaderente.
2. Al doilea motiv pentru care se merită să investești într-un astfel de grill electric este gustul preparatelor gătite pe acest gen de suprafață. Temperatura înaltă a plitei face ca preparatele, preponderent cele din carne, să formeze rapid o crustă pe deasupra, foarte apetisantă, și asta în timp ce toate aromele și sucul rămân captive în interior. În plus, spre deosebire de un grătar clasic de exterior, pe genul acesta de grill poți prepara atât legume și carne, cât și fructe de mare, precum creveții, de exemplu.
3. Nu în ultimul rând, un alt motiv pentru care nu ar strica să-ți dotezi bucătăria cu un grill de masă este timpul de gătire, destul de redus. De pildă, în cazul fileului de pește nu ai nevoie decât de câteva minute pentru a-l prepara, iar gustul… gustul este cuceritor.

Și pentru că de cele mai multe ori când vorbim de grătar ne gândim la carne, noi ne-am gândit să-ți propunem câteva tipsuri despre cum să pregătești legumele.
1. Pentru a te bucura de gustul legumelor pe grătar încearcă să le ungi cu puțin ulei, dar nu foarte mult. Legumele puse direct pe grătar au tendința să se usuce, iar cele care sunt acoperite cu un strat foarte gros de ulei tind să-și piardă din gust. Așadar, o peliculă subțire este cea mai bună variantă, cu atât mai mult cu cât te ajută să împrăștii și uniform condimentele pe suprafața lor.

2. În funcție de tipul legumelor alese să le pregătești pe grătar, fii atent la timp, pentru că unora le ia mai mult să gătească, în timp ce altora nu le trebuie decât vreo câteva minute. Astfel, pentru a fi sigur că nu le arzi și sunt făcute bine, fie le opărești/fierbi, înainte de ale pune pe grill, fie le așezi pe grill, le lași să prindă crustă și ulterior le muți într-o zonă unde căldura nu este atât de puternică.

3. Dimensiunea/grosimea legumelor influențează timpul de gătire, așa că alege să le tăi în bucăți mai mici dacă vrei să le mănânci mai repede.

Lasă un Comentariu...

*