Cu siguranță unul dintre motivele pentru care ne este greu să ne urnim atunci când vine vorba de curățenia locuinței noastre este perspectiva efortului pe care trebuie să-l depunem în vederea finalizării acestui proces. Dar cum astăzi avem la îndemână electrocasnice performante ca acestea, curățenia ar trebui să fie o joacă de copil.
Cum sa faci curatenie in casa cu 0 efort (1)
Pe de altă parte, dat fiind că nu totul se rezumă electrocasnice, ce ar trebui să mai facem pentru a avea o locuință curată, un mediu în care să ne placă să ne petrecem timpul? Mai mult, ce putem face astfel încât ori de câte ori va fi nevoie să curățăm spațiul efortul nostru fizic să fie cât mai mic, aproape de zero?
Noi îți propunem o listă cu instrucțiuni, care, respectată cu atenție, nu numai că-ți va ușura munca în gospodărie, dar îți va și permite să te bucuri mai mult timp de ordine, miros plăcut și un spațiu igienic.
1. Una din modalitățile prin care poți ține sub control dezordinea din casă este să-ți procuri niște coșulețe sau cutii de depozitare. Rolul lor este să păstreze pentru scurtă perioadă obiectele lăsate aleatoriu prin casă. Tuturor ni s-a întâmplat să lăsăm deodorantul în living, peria de păr la oglinda de pe hol și tot așa. Ei bine, pentru a diminua această aglomerație vizuală, strânge toate aceste produse în coșulețe. Ideea este ca într-un timp mort (nu lăsa coșulețele așa pentru mai multe zile) al aceleiași zile să începi să pui obiectele la locul lor, în spațiile de unde au provenit inițial. Până atunci, coșulețele pot fi lăsate într-un loc mai retras.
2. Șterge praful
Dacă tot ai terminat cu strânsul obiectelor răspândite prin casă, de prin zone unde nu aveau ce căuta, este momentul perfect să te apuci de șters praful. Acum este cel mai ușor. Gândește-te cât de complicat și enervant ar fi dacă ar trebui să ștergi praful cu toate aceste obiecte pe rafturi, polițe, blaturi sau lavoare. Mai mult, rezervă-ți câteva minute în fiecare zi pentru acest lucru. Astfel vei avea parte de un mediu mult mai curat și mai igienic și va fi și mult mai simplu, pentru că îți va solicita mult mai puțin efort. Cu toate acestea, niciodată nu trebuie să ștergi praful înainte de a da cu aspiratorul.
3. Mătură sau mai degrabă aspiră!
Măturatul poate fi o activitate recreativă numai dacă pardoseala ta este finisată cu parchet sau plăci ceramice. În cazul unei mochete procedeul nu credem că va fi tocmai plăcut. Din acest motiv o soluție practică și rapidă ar fi să utilizezi aspiratorul, cu atât mai mult cu cât poate ai unul ca acesta. Fără fir, fără sac, modern și rapid, cu posibilitatea de a opta și pentru o curățare umedă, perfectă atât pentru suprafețe îmbrăcate în materiale textile, cât și pentru suprafețele reci, aspiratorul cu perie motorizată şi flux de aer optimizat va colecta toate impurităţile şi scamele într-o singură mişcare. Astfel, curățenia chiar se va transforma într-o joacă de copil, cu transpirație 0.
4. Un alt lucru pe care ar trebui să-l faci, extrem de simplu și de mare efect, într-un spațiu de locuit este să-ți bați un pic pernele decorative, să le înfoi un pic astfel încât să le dai un aspect umflat și pufos.
5. Fiecare zi trebuie să-ți înceapă cu făcutul patului. Motivele sunt multiple, nu doar din punct de vedere estetic. Un pat făcut schimbă aspectul dormitorului, în plus, bifând această activitate pe lista ta de taskuri te va ajuta și la nivel psihologic. Vei ști că ziua ta de muncă a început și îți va aduce un plus de bine știind că primul tău job a fost finalizat.
6. În cele din urmă, pentru o tușă finală, un buchet de flori proaspete într-o glastră colorată sau transparenta va schimba complet atmosfera din bucătărie, baie, dormitor ori dining. Florile niciodată nu sunt prea multe și își pot găsi locul oriunde în locuința noastră.