9 tipsuri care te vor ajuta să calci mult mai ușor hainele

Sunt persoane care găsesc în procesul de netezire al hainelor o activitate relaxantă, altele, din contră, ar face orice altceva să scape de călcatul rufelor. Că-ți place sau nu, călcatul este cu siguranță un job casnic pe care nu prea ai cum să-l eviți, mai ales dacă îți place să arăți bine și să faci o impresie bună.

tipsuri care te vor ajuta să calci mult mai ușor hainele (2)

Picture 1 of 2

Sunt însă câteva tipsuri la care poți recurge astfel încât călcatul să nu mai fie considerat o povară, care, mai mult, te vor ajuta să termini mai repede cu această activitate, evitând totodată potențialele dezastre.

1. Unul din lucrurile care face călcatul atât de neplăcut este de cele mai multe ori disconfortul pe care-l resimți. Postura incomodă sau absența unui loc potrivit unde să calci rufele sunt două din motivele care te fac să urăști călcatul. Astfel, pentru a evita statul în genunchi sau călcatul pe o masă nepotrivită, recomandat este să-ți achiziționezi o masă de călcat ca cele de aici. O masă specială nu numai că-ți va permite să calci mul mai ușor cămășile de pildă, însă îți va corecta și poziția.

De altfel, pentru a beneficia de tot confortul asigură-te că masa ta de călcat este dotată cu funcții inteligente, produsă de o firmă ce investește în inovații, ca aceasta. Astfel, vei avea posibilitatea să reglezi înălțimea mesei de călcat în funcție de înălțimea ta, mai exact a șoldului. Totodată, pentru un plus de confort este important ca cotul tău să permită îndoirea mâinii la 90 de grade, iar acest lucru să se întâmple natural, nicidecum forțat. Bifând aceste două aspecte vei scăpa de durerile de spate, iar călcatul va fi mult mai ușor.

2. Înainte de a conecta fierul de călcat la o sursă de curent, este important să-i verifici talpa și să o cureți în cazul în care constați că reziduuri sunt depuse pe aceasta. Urmele de pe talpa fierului de călcat se pot imprima cu ușurință pe țesăturile curate, iar acesta este ultimul lucru pe care ți-l dorești.

3. Chiar dacă de obicei nu acorzi atenție acestui detaliu, eticheta hainelor te poate lămuri în privința temperaturii pe care ar trebui să o folosești în timpul călcătului. În absența etichetei folosește cel mai mic nivel de temperatură.

4. Niciodată nu încerca să calci haine care sunt murdare. Supunându-le la temperatura generată de fierul de călcat nu faci decât să fixezi petele și mirosul în material. Căldură + haine care nu sunt proaspăt spălate = rezultat nesatisfăcător.

5. Pe masa de călcat specială, dacă este suficient de încăpătoare, poți ține în permanență o sticlă cu pulverizator plină cu apă. Apa în timpul călcatului face ca netezirea să se producă mult mai ușor. În locul apei de la robinet optează pentru apa distilată, care nu pătează.

6. Direcționează fierul de călcat urmând sensul dat de materialul textil, niciodată nu călca invers.

7. Când trebuie să calci haine din țesături delicate asigur-te că ai în preajmă o cârpă din bumbac pe care să o plasezi între fier și articolul vestimentar. În felul acesta eviți formarea zonelor lucioase care afectează aspectul hainelor.

8. Din moment ce te-ai apucat să calci un tricou sau o fustă fă în așa fel încât fierul de călcat să se miște continuu. De asemenea, evită să folosești presiunea în timpul călcatului. Apăsând pe fierul de călcat în ideea că materialul se va netezi mai bine nu faci decât să presezi firele din care hainele sunt făcute, obținând din nou un aspect neplăcut.

9. Imediat ce ai terminat de călcat pune articolul vestimentar pe un umeraș și agață-l undeva. Dacă masa ta de călcat este dotată cu un astfel de suport scapi ușor, nu mai trebuie să agăți rochia de ușa dulapului. Hainele proaspăt călcate au tendința de a se mototoli foarte ușor, mai ales în primele ore. De aceea ele trebuie puse undeva să se răcorească și să se usuce în cazul în care ai folosit prea multă apă înainte de a fi împachetate și puse în dulap.

Categorie: DIY

Lasă un Comentariu...

*