O casă frumos mirositoare este pe placul fiecăruia dintre noi. Dar ce te faci, dacă atunci când intri în cameră observi că lucrurile nu sunt așa cum ți-ai fi dorit? La ce recurgi?
Aerisirea camerelor este o condiție de bază pentru menținerea unui miros plăcut în încăpere. Însă, pot exista situații în care locuința, deși aerisită, să miroasă urât.
Scapă de orice urmă de miros neplăcut, cu ajutorul unor soluții practice, la care nu te-ai
Scapă de mirosurile neplăcute cu ajutorul unor soluții la care nu te-ai fi gândit.
Hainele trebuiesc obligatoriu aerisite. De aceea, asigură-te că dulapul în care le ții este suficient de încăpător, astfel încât să nu stea așezate înghesuite. În plus, pentru ca mirosul neplăcut din dulapul hainelor să dispară, stropește cu câteva picături de alcool pur sau vodcă. Și nu îți închipui că hainele vor miroși a alcool pentru că nu va fi în niciun caz așa. Alcoolul sau vodca reușesc să îndepărteze mirosul neplăcut din șifonier, distrugând în același timp și bacteriile neprietenoase care se găsesc acolo.
Chiuveta de la bucătărie, oricât de curată ar fi s-ar putea să miroasă. De aceea, chiar dacă speli chiuveta cu detergent, soluția nu îți va fi întotdeauna pe plac. Pentru ca mirosul neplăcut al chiuvetei să dispară, o poți clăti cu apă caldă. În același timp, pune în chiuvetă coji de lămâie sau chiar lămâie tăiată bucăți și adaugă apă fierbinte. Mirosul va fi extrem de plăcut, iar chiuveta va fi așa cum ți-ai dorit-o tu.
Congelatorul reprezintă un alt lucru care nu miroase exact pe placul tău. Și este de înțeles, mai ales că acesta adăpostește multe feluri de mâncare. De aceea, pentru îndepărtarea mirosului neplăcut al congelatorului șterge rafturile sale cu o soluție pe bază de extract de vanilie. Pentru frigider, situația este asemănătoare – șterge rafturile cu vanilie amestecată cu oțet.
Recipientele de plastic și borcanele sunt o soluție pentru a păstra mâncarea ori anumite preparate de la o zi la alta. Cu toate acestea, recipientele de plastic atrag un miros neplăcut ori de câte ori sunt folosite, fiind depozitată mâncarea în interior. De aceea, îți recomandăm să adaugi apă caldă și o lingură de bicarbonat de sodiu. Mirosul va dispărea destul de ușor, a doua zi, după clătire. Mirosul neplăcut din borcane poate dispărea prin spălarea acestora cu un amestec format din apă și pudră de muștar, o soluție cât se poate de ingenioasă.
Covorul atrage și el un miros neplăcut. De aceea, pentru ca urmele de miros neplăcut de pe covor să dispară definitiv și astfel să nu te mai supere, avem o variantă cât se poate de comodă. Poți presăra pe covor bicarbonat de sodiu, iar după un interval de timp de 2 ore îl poți aspira. În acest mod, mirosul va dispărea fără a fi nevoie de alte soluții de curățat.
Urmele mirosului neplăcut din încăpere nu vor mai fi o problemă. Nu vei mai fi nevoită să apelezi la tot felul de soluții de curățat ori să aerisești ore întregi locuința, fără niciun efect. Cu aceste mici trucuri descrise mai sus, spațiul în care locuiești, dar și obiectele de care te folosești zi de zi vor mirosi frumos, exact pe plăcul tău.