4 idei despre cum să cureți de grăsimea de pe mobila de bucătărie

Fie că vorbim de piesele de mobilier din proximitatea aragazului sau nu, mobilierul de bucătărie poate avea de suferit, mai ales dacă ești una din acele gospodine care a făcut din gătit o pasiune.

4 idei despre cum sa cureti de grasimea de pe mobila de bucatarie
Dacă îți place să gătești nu-i obligatori însă să te omori după curățenia generală în fiecare săptămână. Ori, acest lucru, din păcate, se poate traduce prin depuneri de grăsime pe mobila de bucătărie, chiar și acolo unde nu te aștepți. Vinovați sunt vaporii eliberați în timpul preparării mâncării, însă noi am găsit câteva soluții care te vor ajuta să cureți rapid și ușor toate aceste depuneri neplăcute.

Astfel, așa cum ai grijă de tine, cum te preocupi să-ți achiziționezi cele mai bune cosmetice, te interesezi de soluții inedite, precum uleiul de cocos virgin, bio pentru a-ți menține tinerețea, la fel ar trebui să te preocupe și mobilierul din bucătărie, dacă nu intenționezi să-l schimbi prea curând.

Și pentru că mediul din bucătărie oricum este unul dificil pentru piesele de mobilier, ar trebui să acorzi o atenție sporită soluțiilor de curățat. Acestea, evident!, trebuie să fie eficiente în eliminarea petelor de grăsime, dar delicate cu suprafețele din lemn, inox, piatră sau orice alt material ai avea în bucătărie.

Așadar, pentru a scăpa de povara petelor de grăsime, cu precădere pe mobila de bucătărie, iată 4 idei salvatoare.
1. O prima soluție, 100% naturală, prietenoasă cu mobilierul de bucătărie, dar și cu sănătatea ta o reprezintă detergenții bio. Noi am făcut rapid o cercetare și am găsit acest produs universal, pentru toate suprafețele, cu ulei de portocale, extrem de eficient. În plus, contrar zvonurilor (cum că produsele bio sunt scumpe) acesta este și foarte atrăgător din punct de vedere al costului, mai ales dacă ne-am raporta la alți detergenți (comerciali sau bio deopotrivă) pe care i-am tot analizat de-a lungului timpului.

Însă mai presus de banii scoși din portofel este rezultatul pe care ni-l dorim de la un un produs pe care-l achiziționam. Ori, acest detergent-degresant universal, cu alcool vegetal în conținut, îndepărtează imediat orice tip de murdărie, iar timpul de așteptare este foarte scurt, chiar și pentru grăsimile arse, întărite.

De asemenea, se utilizează foarte ușor, prin pulverizare și poate fi folosit chiar și pe haine, pentru îndepărtarea petelor dificile.
Următoarele trei idei fac trimitere la produsele pe care le avem mai tot timpul la îndemână în bucătăria noastră. Acestea, cu toate că timpul de curăţare s-ar putea prelungi un picuţ, ele te pot scoate din impas.

2. Propunerea numărul doi, în funcție de cât de murdară este mobila de bucătărie, te ghidează către un produs aparent banal, prezent în permanență în această încăpere și anume detergentul de vase, diluat cu puțină apă. Dar dacă nu funcționează, sau este nevoie să insiști prea mult, atunci încearcă varianta numărul trei.

3. Bicarbonatul de sodiu este unul dintre produsele cu numeroase întrebuințări și devine o opțiune și în cazul mobilierului pătat de grăsime. Tot ce trebuie să faci este să presari praful pe o cârpă curată, ușor umezită și să începi să freci părțile de mobilă acoperite de grăsime. Curăță cu un burete reziduurile și șterge cu o altă cârpă curată.

4. Dacă nici bicarbonatul nu dă roade, mai ai avem un as în mânecă, un amestec de oțet, detergent de vase și apă. Acesta este una din variantele agresive, care ar trebui să funcționeze, chiar dacă la final bucătăria ta va avea un miros înțepător, greu de suportat de persoanele sensibile.

sursa foto: www.ehow.com

Categorie: DIY

Lasă un Comentariu...

*