Chiar dacă timpul petrecut în stare activă în acest spațiu poate fi unul destul de scurt, utilizându-l cu precădere pentru dormit, dormitorul are nevoie de personalitate, are nevoie de decorațiuni, accesorii și piese de mobilier pe placul nostru.
Atmosfera din dormitor este extrem de importantă dacă vrei să te bucuri de un somn de calitate. În plus, dacă ar fi să aducem în discuție locuințele mici, atunci cu siguranță dormitorul s-ar putea să aibă și alt rol pe lângă cel de dormit. Ori, în această situație, cu atât mai mult contează aspectul său.
Astfel, pe lângă piesele de bază ce compun modele de mobila de dormitor ca cele de aici vei avea nevoi și de alte obiecte care să desăvârșească spațiul.
În cele ce urmează îți prezentăm câteva trucuri la care poți recurge pentru a-ți transforma dormitorul dintr-un spațiu anost într-un șic și modern.
1. O prim truc la care poți recurge îl reprezintă pernele mici decorative. Cu cât mai multe cu atât mai bine. În plus, pentru a transforma patul într-un centru de interes optează pentru imprimeuri cât mai diferite, de la forme geometrice, la flori.
2. Nu vei simți satisfacție mai mare decât atunci când vei crea cu propriile mâini un obiect pentru dormitor. Nu spune nimeni că trebuie să te apuci să construiești un dressing, dar printarea unei imagini preferate, de exemplu, pe un suport supradimensionat pe care să-l montezi ca un tablou sau tapet pe peretele din spatele patului s-ar putea să te încânte peste măsură. Pentru a crea unitate ajută-te de paleta cromatică a lenjeriei de pat. În ton sau în contrast cu poza ta uriașă vei obține un cadru memorabil.
3. Noptierele poziționate simetric de o parte și de alta a patului nu sunt obiecte vitale, însă sunt extrem utile pentru a-ți lăsa telefonul, cartea pe care o citești sau telecomanda. Și cum unei noptiere îi stă bine lângă un corp de iluminat, optează pentru un model ajustabil cu montaj pe perete. În felul acesta, dacă te confrunți cu un spațiu mici vei reuși să mai salvezi câțiva centimetri pătrați.
4. Ca orice alt spațiu din locuință și dormitorul trebuie să aibă un centru de interes, un punct de atracție. Dacă vrei să fii previzibilă transformă zona patului într-un astfel de centru sau ieși din tipare și atrage atenția cu un alt colț. Un fotoliu precum cele de aici, așezat în imediata vecinătate a ferestrei, având alături o draperie care să imite tapițeria acestuia, un pouf unde să-ți întinzi picioarele și bineînțeles un lampadar pentru a întregi zona de confort sunt elementele de care ai nevoie pentru a crea un loc care va atrage toate privirile.
5. Lasă pozele să evadeze din telefon, este păcat să le ții doar pentru tine. Transformă-le în adevărate opere de artă prin printarea lor și prinderea pe pereți. În felul acesta dormitorul, spațiul tău cel mai personal, va fi și mai puternic amprentat de spiritul și emoțiile tale.
6. Chiar dacă dormitorul tău poate juca mai multe roluri, cel mai important este acela de a te odihni. Așa că asigură-te că toate elementele inserate în acest spațiu îți vor da mâna și vor susține acest concept, chiar dacă aici trebuie să lucrezi, aici te uiți la filme sau aici pictezi, compui muzică sau te joci pe consolă.