Corpuri de iluminat pentru bucătărie

Dacă am vorbit despre cum să alegem corpuri de iluminat pentru living și dormitor, a venit timpul să ne centrăm atenția și pe bucătărie. Ea, ca orice altă încăpere din locuința noastră, are nevoie de un iluminat corect. Bucătăria necesită o curățenie permanentă și riguroasă, de aceea are nevoie de mai multe corpuri de iluminat pentru a putea desfășura activitățile specifice acestei încăperi.

Corpuri de iluminat (1).jpg

Picture 1 of 4

Specialiștii în iluminat recomandă ca atunci când cumpărăm corpuri de iluminat pentru bucătărie să avem în vedere două aspecte importante: iluminatul general care asigură lumină pe toată suprafața și iluminatul funcțional care are rolul de a mări vizibilitatea în anumite zone de lucru. Încăperile destinate bucătăriilor sunt de diferite mărimi, de aceea nu se poate generaliza o singură modalitate de luminare, ea trebuie personalizată în funcție de mai multe aspecte: formă, piese de mobilier, ferestre etc. De exemplu, dacă bucătăria dvs. Este mai înaltă, lumina din tavan trebuie poziționată în așa fel încât să ilumineze corespunzător întreg spațiu. Dacă fereastra nu este prea mare și nici nu este poziționată spre soare, atunci lumina naturală din cursul zile trebuie completată cu o lumină artificială. Pentru asta, puteți monta câteva spoturi deasupra și în jurul ferestrei pentru a crea iluzia de lumină naturală care vine din exterior.

Bucătăria este un spațiu destinat, în primul și principalul rând, gătitului, o activitate ce implică un mediu umed și plin de vapori. De aceea, orice corpuri de iluminat alegem pentru bucătărie, ele trebuie să corespundă unor norme de siguranță și să fie certificate cu un grad de protecție. Dacă sunt folosite în apropierea zonei de gătit, aceste corpuri de iluminat trebuie să fie rezistente la substanțe chimice.

Dacă doriți o ambianță plăcută în bucătărie folosiți un iluminat uniform și strălucitor. Pentru acest lucru, puteți opta la o aplică de tavan sau o plafonieră care asortată la culoarea mobilei poate înveseli atmosfera. Dacă mobila este închisă la culoare, vei avea nevoie de mai multă lumină artificială. În cazul în care piesele de mobilier sunt deschise la culoare și strălucitoare, lumina din bucătărie va fi mai puternică fiind în cea mai mare parte reflectată. Totuși, pentru a avea control asupra cantității de lumină, este util să vă montați întrerupătoare cu un varietor de intensitate.

În bucătărie vei avea nevoie de lumină locală, de aceea blatul de lucru, interiorul dulapurilor suspendate sau locul de luat masa vor trebui să fie puse mai mult în evidență. Pentru a fi sigur că alegi cele mai bune corpuri de iluminat pentru aceste zone, amplasează spoturi deasupra ușilor și dulapurilor sau tuburi de neon deasupra frontului de lucru. Se mai pot folosi și corpuri de iluminat decorative realizate din aluminiu, acționate pe bază de întrerupător, proiectate special pentru bucătarii. Ele au rolul de a servi drept suport pentru diferitele ustensile din bucătărie.

Pe lângă lumina din tavan care trebuie să fie puternică, folosiți și o sursă de lumină caldă, necesară desfășurării celorlalte activități. Lumina artificială se obține din amplasarea și folosirea corectă a corpurilor de iluminat are rolul de a pune în evidență mobilierul și anumite obiecte de design interior, dar îndeplinește și un rol funcțional- te ajută la citit sau la gătit. Te poți folosi de ingeniozitatea corpurilor de iluminat pentru a face ca bucătăria ta să strălucească.

Lasă un Comentariu...

*