Se pune că nu este atât de importantă destinația, cât drumul până la ea. Astfel, cu toate că sunt doar 3 zile de Crăciun, noi începem să-i simțim spiritul cu o bună perioadă de timp înainte. Începem să ne facem planuri de vacanță, de vizite, de cadouri, ne gândim la meniul pe care l-am servi și nu în ultimul rând la cum va arăta căsuța noastră dragă împodobită.
În cuplu sau alături de familie, ori prieteni, ne dorim mai mult de la interiorul casei noastre și mai cu seamă de la acea cină din ziua de Crăciun.
Nu este ca și cum nu ați mai stat doar voi doi la masă, sau întreaga familie, însă acum este un moment de bucurie curat, unic, deosebit. Crăciunul are acest farmec, această putere vrăjitorească. Dacă vei încerca să-i ignori spiritul și să tratezi aceste zile ca oricare altele îți vei da seama că fără să vrei îți vei face rău, vei simți cum melancolia și tristețea te cuprinde. Așadar, îmbrățișează spiritul Crăciunului, invită-l la masa ta și bucură-te din el cu tot sufletul, ca un copil dacă se poate.
Pentru a fi prezent Crăciunul la masa ta, ți-am pregătit câteva trucuri care te vor ajuta să obții acea masă ca în povești.
1. Recurge la mici decorațiuni, cumpărate sau făcute în casă, în ton cu sărbătoarea. Borcanele sau bombonierele elegante cu picior, umplute cu bomboane sau mici becuri colorate, vor oferi acea notă de inedit. Cu siguranță îi vei surprinde pe seniorii familiei.
2. Cu toate că poate părea mult prea oficial pentru cât de afectuoși suntem noi români, de dragul amuzamentului poți așeza în dreptul fiecărui scaun un semn cu numele celui ce va sta acolo. Asta dacă intenționezi să faci o masă mare. Poți recurge la câte un cadou efectiv, o mică atenție sub forma unei cutiuțe albe, legată cu fundă roșie, verde sau aurie, în care să introduci câteva bomboane. Acestea le poți alege după preferințele celor apropiați, poți opta pentru bomboane de ciocolată umplute cu lichior sau vișine, ori arahide glazurate sau bomboane cu fulgi de cocoș umplute cu cremă de alune. Pentru cei mici poți alege bomboanele M&M sau jeleurile. Cutiile pot fi doar simbolice, fără niciun conținut, doar o simplă decorațiune de masă în spiritul Crăciunului. De asemenea, pentru că globulețul de brad este un element simbolic, el poate lua locul cadourilor în miniatură.
3. Lumânările sunt un must have pentru o masă ca în povești. Subțiri, simple, în sefșnice de lemn sau sticlă, de dimensiuni mai mari cu aromă de scorțișoară sau portocală, protejate de o crenguță de brad legată cu o fundă roșie sau în suporturi aurii, lumânările vor da naștere atmosferei feerice pe care o căutăm la o masă ca în povești.
4. Crăciunul poate fi involuntar asociat cu roșu și verde, însă la fel de bine poți crea o masă ca în povești recurgând și la alte culori. Auriul, argintiul sau carourile în roșu și negru alături de decorațiuni verzi pot fi la fel de potrivite.
5. Prezența bradului este obligatorie. Chiar dacă nu-l vrei sub formă de pom de Crăciun pentru că anul acesta îți dorești ceva diferit, iești din comun, sau poate pentru că te gândești să nu iei parte la măcelul brazilor, poți recurge la brăduțul în ghiveci, pe care să-l plantezi apoi în propria gradină sau la ramuri de brad din care să realizezi un aranjament pentru centrul mesei.
Inspiră-te din galeria foto, vezi ce idei îți vin. Poate le vei folosi chiar pe cele din imagini sau poate le vei îmbunătăți într-un stil care să ți se potrivească și mai mult.
Ce zici, ai recurge la vreuna din aceste idei pentru o masă de povești?