Din ce în ce mai multe persoane preferă amenajările minimaliste, cu cât mai puține lucruri. La urma urmei, casele noastre ar trebui să fie locurile unde ne simțim cât mai relaxați și cât mai confortabili. Totuși, în ciuda popularității trendului minimalist, o casă goală, fără niciun element decorativ nu pare prea confortabilă, ci mai degrabă lipsită de caracter. Asta nu înseamnă că trebuie să dați fuga la magazin și să cumpărați tot felul de lucruri, pentru că sunt șanse mari să nu obțineți o locuință personalizată, ci mai degrabă una dezordonată și aglomerată. De fapt, cel mai bine ar fi să încercați să vă amenajați locuințele cu lucruri care vă plac cu adevărat și care nici nu costă mari averi.
În rândurile de mai jos, veți găsi o listă cu moduri simple și ieftine prin care puteți să vă transformați locuința goala într-una confortabilă și primitoare.
- Încercați să organizați cât mai eficient spațiul pe care îl aveți la dispoziție. Cu toții avem tot felul de lucruri pe care nu le putem arunca, ci trebuie să le depozităm undeva, de la facturi, garanții, stick-uri, elastice de păr și până la jucăriile copiilor, costume de baie, portfarduri și multe altele. Tocmai aceste lucruri pe care le acumulăm de-a lungul timpului fac ca încăperile locuințelor noastre să pară aglomerate și dezordonate, așa că orice lucru pe care îl dețineți trebuie să aibă un loc al lui. Pentru ca fiecare sertar și raft să pară ordonat, organizați lucrurile pe care le dețineți în cutii, recipiente și coșuri. De asemenea, puteți folosi rafturi și etajere pentru a împărți suprafața living-ului pe zone, cum ar fi zona de citit, zona de uitat la televizor sau zona de luat masa. La fel de bine, puteți folosi bețe de bambus, așa cum găsiți aici, pentru a delimita o zonă de alta.
- Decorați cu plante. Plantele sunt cele mai ieftine și cele mai la îndemână elemente decorative care au puterea de a transforma un întreg spațiu. Totuși, mulți dintre noi nu avem timpul necesar pentru a îngriji corespunzător plantele, unii nu dispun de condițiile necesare pentru a crește plante sănătoase, iar alții sunt mai tot timpul plecați de acasă, așa că mai devreme sau mai târziu, chiar și cea mai rezistentă plantă și-ar găsi sfârșitul. Iată că plantele artificiale, cum sunt cele de aici, au abilitatea de a decora spațiul și de a-i oferi acea notă de prospețime pe care o dorim. Iar dacă doriți totuși o plantă adevărată, încercați să vă limitați la câteva flori de sezon proaspete, colorate și parfumate. Schimbând apa în fiecare zi și adăugând un vârf de miere, multe flori durează câteva zile în vază, timp în care înveselesc orice încăpere.
- Sporiți confortul casei cu perne decorative. Un truc rapid prin care puteți aduce mai multă relaxare și confort în living constă în îmbinarea plăcută a mai multor perne decorative. De preferat, pernele trebuie să exprime aceeași tematică și să fie confecționate din materiale durabile, nicidecum din material sintetic. Pernele decorative trebuie să emane confort și relaxare, nu trebuie să lase impresia de înghesuit și ieftin.
- Decorați cu fotografii de familie. Cu siguranță, știți cât de plăcută și personalizată este o locuință unde vedem aranjate în ordine câteva fotografii de familie. Doar câteva imagini cu cei dragi sunt suficiente pentru a ne simți imediat mai în largul nostru și mai confortabili. Totuși, există o linie fină între confortabil și aglomerat, mai ales când vine vorba de fotografii agățate pe pereți. Cea mai bună abordare este să vă concentrați pe câteva fotografii mari, în loc să agățați zeci de fotografii mici care pot crea senzația de aglomerație.
- Decorați cu instalații. În special în sezonul rece, instalațiile luminoaase oferă farmec și căldură spațiului interior și exterior și creează pe loc o atmosferă confortabilă.
În cele din urmă, lumina joacă un rol principal în amenajarea locuințelor noastre. Încăperile întunecate și plafonierele tind să creeze o atmosferă foarte inactivă. Pe de altă parte, lămpile de podea și cele de masă realizează o atmosferă relaxată și schimbă cu adevărat dinamica oricărui spațiu.