Ușile culisante – materiale preferate și modele pentru diferite spații

Apartamentul tău are un design rustic și nu vrei să-l complici cu soluții nepotrivite. Poate ai un spațiu limitat și trebuie să eficientizezi amenajarea casei tale. E posibil să vrei o compartimentare eficientă. Vrei să închizi balconul, dar să-l lași deschis în același timp. Motivele pentru care ai alege uși glisante sunt cel puțin la fel de variate precum sunt materialele din care sunt făcute. Să vedem ce opțiuni ai.

Compartimentarea clasică, unde fiecare cameră este despărțită de cealaltă printr-o ușă cu balama începe să-și arate limitările. Mai întâi, impune un spațiu special pentru deschidere. Apoi, se poate trânti din cauza curentului provocând defecțiuni ale zidăriei în jurul tocurilor. Iar dacă ai copii, probabil că-ți imaginezi că există un pericol de accidentare real.

Cum se instalează?

Avantajul principal al acestei soluții este montarea lor. Ușile glisante pot fi încastrate sau aparente. Cele mai multe pot fi montate chiar de tine, fiind livrate într-un kit complet.

Ce fel de uși?

Materialul din care sunt confecționate este de regulă ales după funcționalitatea pe care o alegi. De la lemn la sticlă, de la MDF la termopan, de la metal și până la zidărie, vei găsi o plajă largă de opțiuni. Caută o sursă de inspirație cum ar fi ușile glisante Eclisse și apoi imaginează-ți cum ar arăta casa ta folosind această variantă.

Design și funcționalitate

Compartimentarea modernă, cu gust, cere de regulă uși glisante care să preia din designul casei tale. Dacă ai ales influența rustică, de exemplu, ușile glisante de lemn masiv s-ar potrivi de minune. Stejar, cireș, mahon, nuc – opțiunile sunt practic nelimitate. Sunt mai scumpe, un pic mai grele, dar au un efect estetic deosebit.

Designul industrial s-ar potrivi de minune cu o ușă din metal îmbrăcată în vopsea neagră de tip blackboard. Practic ai crea un zid în plus pe care poți nota gânduri de care trebuie să-ți aduci aminte. Sau poate doar inimioare dedicate persoanei iubite.

Îți vei închide cămara cu uși glisante din MDF și balconul cu cele din termopan tocmai pentru a profita de valențele materialelor respective.

Latura practică

La prima vedere, ușile glisante sunt o îmbunătățire a esteticii apartamentului tău, o investiție în design sau chiar un moft. Dar n-ar trebui ignorată latura practică.

Fiabilitatea este reală, sistemul de glisare fiind mult mai rezistent în timp, prin natural centrului de greutate și al sistemului mult mai simplu de închidere și deschidere.

Apoi ar putea fi considerate o investiție de tip childproof, așa cum sunt sisteme de cauciuc puse la colțurile meselor ori sistemele de închidere suplimentare aplicate la orice fel de accesoriu cu ușă din casă. Mai mult decât atât, s-ar putea dovedi și destul de distractive pentru cei mici, mai ales dacă alegeți un material care poate fi curățat ușor.

Mai mult decât uși glisante

Efectul estetic oferit de ușile glisante poate fi accentuat și de o serie de accesorii existente pe piață pe care le puteți aplica pe ele. De exemplu, puteți opta pentru o serie de modele de sticlă sau merge pe varianta de sticlă mată. Apoi, în spațiile care se întâlnesc cu lumina naturală se pot adăuga obloane de lemn sau chiar transperante special fabricate pentru ele.

Tot în categoria de accesorii intră și sistemele de tip Rallenty Soft care încetinesc mișcarea pentru o închidere ușoară și delicată a ușii sau Profil Security care asigură glisarea uniformă a ușii evitând deformarea canaturilor.

Garanția

Mai este un avantaj care nu ar trebui ignorat. Producătorii consacrați oferă de regulă o garanție de 12 ani pentru ușile glisante. Este poate o certitudine că ai ales o investiție de calitate de care să te bucuri pe termen lung.

Sursa foto: pixabay.com

Lasă un Comentariu...

*