Cum alegi ferestrele de mansardă? – 7 aspecte pe care să le urmărești

Dacă ești în plin proces de renovare sau construcție a mansardei cu siguranță vei avea nevoie și de ferestre de mansardă pentru a definitiva proiectul. Știi cum alegi ferestrele de mansardă, la ce anume trebuie să fii atent în momentul achiziției?

Cum alegi ferestrele de mansardă

Picture 1 of 6


Pentru că mai ales atunci când ești novice în domeniu sunt multe semne de întrebare care îți pot naște în minte, am pregătit pentru tine o listă de verificare, astfel încât să poți lua o decizie corectă.
Însă, înainte de intra în subiect, trebuie să ai în vedere investiția în ferestrele de mansardă, care este o investiție pe termen lung, ferestrele având o durată de viață de minim de 25 de ani, dacă sunt de calitate. Tocmai de aceea primul sfat pe care ți-l oferim este să ții cont de recomandările specialiștilor VELUX și să nu te raportezi doar la prețul produsului. Evident, poți să cumperi ferestre de mansardă cu un preț mai mic, cu un preț mai mare, dar va trebui să fi conștient din capul locului că acesta se va raporta în cele din urmă la ceea vei primi în schimb. Ne referim aici la beneficiile reale, la detaliile produsului care se reflectă în diferența de preț.

Lumină naturală și aer curat pentru o viață sănătoasă

Ține cont că, datorită poziționării în planul înclinat al acoperișului, ferestrele de la mansardă VELUX aduc cu 100% mai multă lumină naturală decât cele verticale cu aceeași suprafață vitrată. Nu te simți constrâns și nici nu te limita la ferestrele de dimensiuni mici. Dat fiind că ne petrecem 90% din timp în interior, se recomandă să beneficiem din plin de lumină naturală şi de aer proaspăt în casele noastre pentru a fi mai eficienți în tot ce facem și pentru a ne bucura de sănătate pe termen lung.
Orientarea ferestrelor față de punctele cardinale
Ferestrele cu expunere spre sud și vest permit soarelui să pătrundă în a doua parte a zilei fiind potrivite în camerele de zi, iar ferestrele orientate spre est, aduc lumină caldă și aurie, fiind indicate în dormitoare și camerele copiilor. Alege numărul corect de ferestre de mansardă în raport cu suprafața totală. Împarte la 10 suprafața încăperii pentru a vedea care este suprafața vitrată de care ai nevoie.

Cum alegi ferestrele de mansardă potrivite proiectului tău?

VELUX are cea mai completă și variată gamă de modele, dar îți va fi ușor să alegi urmărind aspecte precum:
1. Parapetul

În funcție înălțimea acestuia, alege modele cu operare de sus, pe care să le deschizi cu ușurință cu mâna, dacă acesta este de aproximativ de 90 cm, sau cu operare de jos, pentru montajul ferestrei la înălțime mare.
2. Dimensiunea

Pe lângă cea mia completă gamă de produse, VELUX pune la dispoziție și cea mai completă gamă de dimensiuni standard. Vei monta fereastra între căpriori, deci poți alege dimensiunea în funcție de distanța dintre aceștia (întotdeauna golul trebuie să fie mai mare decât dimensiunea ferestrei cu 4-6 cm în total pe lățime și cu 4,5 cm în total pe înălțime). Dacă vrei o fereastră cu dimensiune mai mare decât distanța dintre căpriori, iar dacă aceștia sunt montați, poți apela la un inginer structurist pentru procedeul de juguire, prin care vei mări golul, fără a afecta structura de rezistență a acoperișului.
3. Panta acoperișului

Ferestrele de mansardă VELUX se pot monta pe o pantă cuprinsă în general între 15-90 de grade. Deci măsoară panta; cu cât panta este mai mică, cu atât fereastra trebuie să aibă o înălțime mai mare și invers.
4. Destinația încăperii

Are o importanță majoră deoarece determină alegerea dintre ferestre de lemn lăcuit sau cele din lemn laminat acoperit cu strat uniform de poliuretan, sau mai exact cele cu finisaj alb. Acestea din urmă sunt recomandate în special în băi, bucătării, piscine, camera copiilor, birou deoarece rezistă cel mai bine în condiții de umiditate și nu necesită întreținere sau revopsire. Evident, poți monta acest model și un interioarele moderne și unde albul este predominant. VELUX este singurul producător de pe piață care deține acest model, iar garanția oferită pentru acest model este extinsă la 15 ani.

5. Confortul

Poți alege între ferestre de mansardă cu operare manuală, electrică sau cu motor solar. Cele electrice și solare sunt soluții Premium, iar tu le vei acționa cu tableta de control. Sunt potrivite dacă dorești un confort sporit sau pentru montajul la înălțimi mari. Au programe presetate sau poți crea propriile tale programe. Au senzor de ploaie, deci nu vei îngrijorat că ai plecat de acasă, iar fereastra a rămas deschisă.

6. Priveliștea

Ferestrele de mansardă au articulare mediană, dar există și modele cu dublă articulare: mediană și superioară. Cu alte cuvinte, articulând median fereastra, aceasta se rotește 180 de grade, iar tu poți curăța geamul exterior din interior și deschizând fereastra cu ajutorul mânerului de jos, aceasta se deschide deasupra capului într-un unghi de până la 45 de grade, oferind o vedere panoramică.

7. Garanția și serviciile oferite de producător

Expuse soarelui puternic, ploii, vântului, zăpezii şi frigului, ferestrele de mansardă trebuie să reziste multor intemperii. Pe lângă cea mai performantă gamă de produse, garanția de 10 ani pentru ferestrele din lemn lăcuit și 15 ani pentru modelele din poliuretan, VELUX oferă și servicii de post garanție. Aceasta înseamnă că vei putea beneficia de piese de schimb sau de produse pentru modernizarea ferestrei tale VELUX și peste 10 ani sau peste 20 de ani.

Află mai multe detalii despre produse pe velux.ro.

Lasă un Comentariu...

*