Lipsa luminii naturale dintr-un spațiu poate avea un efect foarte neplăcut asupra psihicului nostru. Și cum cu precădere spațiile amenajate în subsolul unui imobil sunt cele mai afectate de lipsa ei, cum putem face să ne bucurăm totuși de ea, fără a recurge la un corp de iluminat clasic?
Dacă nu aș fi văzut acest material sincer (pe thatdbeagoodbandname) nu știu dacă aș fi avut vreo idee mai bună, decât una care fie să implice abandonul spațiului sau ceva demolări.
Astfel, urmărind etapele de realizare a acestei ferestre false am înțeles că îți trebuie doar puțină imaginație pentru a găsi soluții interesante menite să salveze spațiile care nu beneficiază de toate avantajele posibile.
Așadar, pentru a construi o fereastră falsă vei avea nevoie de două neoane cu lumină cât mai apropiată de cea naturală, un panou acrilic și niște lemn pentru a crea o rama ferestrei false.
Pe chenar, rama suport din lemn se va prinde panoul acrilic, dar nu înainte ca acesta să primească un strat mat de amidon de porumb, al cărui rol este să împrăștie lumina puternică generată de neoane, transformând-o într-una difuză și plăcută.
Pentru a simula și mai mult ideea de fereastră, se pot atașa alte două stinghiuțe din lemn, montate în cruce pe mijlocul panoului. Panoul realizat astfel se va comporta și ca o barieră în fața neoanelor, prevenind potențialele accidente la contactul cu materialul textil.
În cele din urmă, pentru a desăvârși imaginea, pentru a-i oferi credibilitate, se poate monta o galerie cu perdea și draperie. Priviți rezultatul, acesta este cât se poate de real. Spațiul fără lumină are acum propria fereastră, chiar dacă este falsă.