Cele mai multe persoane demarează tot felul de proiecte de îmbunătățire a casei dintr-o varietate de motive, inclusiv din dorința de a crește valoarea de revânzare a casei lor, dar și din nevoia de a-și îmbunătăți mediul în care locuiesc.
Indiferent de motivația personală, acest articol vă va oferi o multitudine de informații utile, pe măsură ce inițiați proiectul ales.
- Țineți la distanță alergiile. Dacă aveți în familie membri care suferă de alergii, nu este tocmai indicat să puneți în aplicare acel proiect de îmbrăcare a pardoselii în mochetă. De fapt, nici covoarele nu sunt tocmai indicate pentru familiile care prezintă un istoric de alergii. În schimb, puteți apela la serviciile profesionale de reparare și lăcuire a parchetului din lemn de esență tare, după care nu vă mai rămâne decât să îl întrețineți, folosind un detergent pe bază de ceară și uleiuri esențiale blânde.
- Nu cumpărați echipamente ieftine. Dacă va fi necesar să cumpărați anumite instrumente și echipamente pentru punerea în aplicare a proiectului, cum ar fi o bormașină electrică, o cumpănă sau un cutter, nu vă lăsați înșelați de prețurile foarte accesibile. De exemplu, o scară ieftină se va strica adesea în timp ce este folosită, iar pensulele de o calitate îndoielnică vor lăsa peri în vopsea. Dacă aveți un buget restrâns, puteți găsi echipamente calitative și la prețuri de mijloc.
- Protejați pardoseala. Dacă proiectul de îmbunătățire a casei implică mutarea echipamentelor de uz casnic sau a pieselor de mobilier, asigurați-vă că puneți ceva pe jos pentru a vă proteja pardoseala. În special dacă aveți podele din lemn masiv, mutarea articolelor voluminoase poate produce zgârieturi inestetice. În doar câteva minute, puteți să vă protejați corespunzător pardoseala, economisind astfel bani și scutindu-vă de supărări.
- Reamenajați subsolul. Un proiect pentru o vară întreagă, reamenajarea subsolului vă va oferi mai mult spațiu unde puteți petrece, sporind totodată funcționalitatea acelui loc nefinisat. Puteți organiza petreceri acolo sau puteți amenaja zone de joacă pentru copii sau zone de relaxare și divertisment pentru adulți, cu darts, cu o masă de tenis sau de biliard.
- Bugetul nu este principalul criteriu. Dacă planificați un proiect de îmbunătățire a locuinței, mai întâi elaborați proiectul în amănunt, după care vă puteți gândi și la buget. Examinați diferitele opțiuni pe care le aveți la dispoziție, dar nu vă gândiți la ce anume vă puteți permite și la ce nu vă puteți permite. Concentrați-vă mai întâi pe ceea ce funcționează pentru toți membrii familiei, în loc să vă concentrați asupra aspectului financiar. Surprinzător sau nu, majoritatea planurilor pot fi adaptate la un buget mult mai mic.
- Personalizați un perete. Pentru a vă personaliza un perete într-un mod 100% unic, luați în considerare proiectarea și comandarea propriului tapet personalizat. Foarte multe companii fizice și online vă oferă o varietate de opțiuni pentru design-ul tapetului, inclusiv fotografii, picturi murale sau chiar lucrările de artă ale copiilor.
Într-un final, dacă vă gândiți să cumpărați o nouă cadă, stați în cadă înainte de a o cumpăra. S-ar putea să vă simțiți stânjeniți, dar uneori cada de baie poate părea mult mai mare decât este de fapt. Unele căzi nu pot fi returnate și, oricum, manipularea unei căzi nu este tocmai ușoară, așa că asigurați-vă că sunteți mulțumiți de cadă înainte de a o cumpăra. Indiferent de motivul pentru care decideți să vă îmbunătățiți mediul în care locuiți, poate fi dificil să știți de unde să începeți. Aceste sfaturi sunt menite să vă ofere un punct de plecare și să fie ca o referință pe măsură ce începeți să vă îmbunătățiți locuința.