Orice casa dispusă pe mai mai multe etaje are nevoie de scări interioare, evident, pentru a-ți asigura accesul la nivelul superior. Cu toate că în unele cazuri ele sunt montate după construirea parterului și a etajului, scările interioare trebuie analizate și prinse în proiectul locuinței, încă de la început. În funcție de modelul acestor scări interioare se va lăsa golul din plafon, ori el poate avea diferite forme, în concordanță cu designul scării.
Și pentru că piața de specialitate ne prezintă o paletă tot mai largă de modele de scări de interior, de la scări pe structură metalică, din lemn, construite sau din sticlă, prinse în perete sau camuflat sub forma unei biblioteci în pantă, care este scara de interior cea mai potrivită pentru tine.
La fel de importantă ca multe alte elemente, scara de interior trebuie să respecte arhitectura locuinței și totodată să completeze amenajarea interioară. Toate aceste trei elemente, împreună, vor da naștere unei atmosfere unitare, compacte.
De asemenea, un alt aspect ce se pierde din vedere când vine vorba de scările interioare, mai ales atunci când beneficiarii optează să le construiască din beton, și ulterior să le finiseze cu diferite materiale precum piatră, lemn sau marmură, este dimensiunea treptelor, atât poziționarea lor pe înălțime, cât și lățimea treptei efectiv. Cu cât diferența de înălțime este mai mare cu atât pășitul pe scara de interior este mai dificil.
Însă pentru a scăpa de acest incident soluția la îndemână este de a opta pentru o scară gata făcută sau proiectată la comandă, în funcție de cotele locuinței.
Astfel, alături de un specialist puteți opta pentru un model din numeroasele tipuri de scări de interior.
Până la această etapă noi vă propunem câteva modele de scări interioare dintre cele mai diferite, elegante, moderne, atipice, în combinații originale, pentru spații mici și zone cu deschideri ample.