5 moduri prin care putem reduce consumul de energie la domiciliu

Lună de lună, primim facturi de energie pe care ni le-am dori sa fie puțin mai mici. Unii dintre noi suntem surprinși sa observăm că, în ciuda eforturilor noastre de a locui intr-o casă mai eficientă din punct de vedere energetic, facturile sunt încă mari. Adesea, acest lucru se poate întâmpla vara sau iarna când sistemele de încălzire și de răcire sunt utilizate cel mai mult pentru a menține temperatura confortabilă.

21492 - 5 moduri prin care putem reduce consumul de energie la domiciliuIată câteva modalități prin care puteți reduce consumul de energie acasă pentru a economisi bani pe termen lung:

  1. Acordați atenție la izolația interioară a pereților. Izolația interioară a pereților efectuată în mod corect poate fi de mare ajutor atunci când vine vorba de economisirea energiei. Dacă ați efectuat un audit energetic la domiciliu, specialistul ar trebui să vă poată spune unde lipsește izolația sau dacă aveți nevoie de o îmbunătățire. Adesea, casele pierd multă energie prin acoperiș sau prin pod. Dacă nu v-ați izolat niciodată podul, poate că a venit momentul să faceți acest lucru. Ceea ce veți obține va fi un confort sporit, în timp ce veți reduce pierderea de energie.
  2. Racordați-vă la rețeaua de gaze. Deși poate fi un proces mai anevoios, racordarea la rețeaua de gaze aduce multiple beneficii. Desigur, confortul va fi cu mult îmbunătățit, deoarece vă puteți monta o centrala termică performantă, scăpând astfel de grija lemnelor sau de grija caloriferului electric. Totodată, scăpați și de grija boilerului, care este un mare consumator de energie și care necesită și lucrări periodice de întreținere. Deși racordarea la rețeaua de gaze poate fi costisitoare inițial, confortul pe care îl veți obține și economiile pe care le puteți face se vor merita pe deplin.
  3. Actualizați sistemul de aer condiționat. Dacă aveți un sistem de aer condiționat mai vechi, acesta ar putea fi unul dintre motivele pentru care primiți facturi usturătoare. Dacă vă gândiți să investiți într-un sistem nou, orientați-vă atenția către sistemele de încălzire și răcire certificate Energy Star. Deseori, sistemul de aer condiționat ar putea avea nevoie doar de o reparație. În mod ideal, ar trebui să îl inspectați cel puțin o dată pe an. O reparație a aparatului de aer condiționat poate costa mult mai puțin decât un sistem nou. De asemenea, nu uitați să schimbați și filtrele periodic.
  4. Alegeți electrocasnice eficiente din punct de vedere energetic. Un frigider sau un cuptor vechi pot folosi mai multă energie decât ar fi necesar. Dacă aveți mai multe echipamente de uz casnic învechite înseamnă că ratați multe dintre beneficiile pe care le oferă acum electrocasnicele eficiente energetic. De exemplu, un frigider certificat Energy Star poate economisi cu până la 40% mai multă energie decât un frigider standard. Încercați să aflați dacă echipamentele vechi pe care le dețineți se pot încadra în unele dintre programele care oferă discount la achiziționarea unui echipament nou, eficient energetic, cum ar fi programul Rabla pentru electrocasnice.
  5. Obțineți un audit energetic la domiciliu. Poate că principalul pas pe care ar trebui să îl faceți către o locuință mai eficientă din punct de vedere energetic este acela de a obține un audit energetic. Doar așa veți descoperi sursa problemelor energetice ale casei și veți ști care sunt acele aspecte care necesită într-adevăr îmbunătățiri și unde se merită să investiți timp și bani. Este posibil să aflați că aveți pierderi necunoscute de energie cum ar fi în dreptul ușilor sau ferestrelor sau într-o cameră prevăzută cu balcon deschis sau că centrala termică are nevoie de o reparație. Un profesionist vă poate ajuta să descoperiți unde pierdeți energie în casă și cum puteți remedia această problemă.

Lasă un Comentariu...

*