Cărămizi de sticlă – tipuri, dimensiuni și avantaje!

Pe piață găsiți mai multe tipuri de cărămizi de sticlă, acestea având diferite dimensiuni, grade de opacitate și chiar o paletă largă de culori. În prezent, datorită avantajelor pe care le prezintă, cărămizile de sticlă sunt tot mai des întâlnite în locuințele moderne.

Caramizi de sticla 3.jpg

Picture 1 of 3

Se poate observa cu ușurință că astăzi cărămizile de sticlă sunt tot mai des întâlnite în construcțiile rezidențiale și nu numai. Și asta, pentru că au un aspect estetic plăcut, oferă o bună rezistență, izolează termic și fonic, iar lumina care trece prin ele este mai plăcută și nu obosește ochii. Aceste blocuri din sticlă se pot folosi atât la construcția de pereți drepți sau curbați, cât și la realizarea unor decorațiuni, podele sau chiar cabine de duș. Altfel spus, pe lângă partea estetică, o construcție din cărămizi de sticlă are și un rol funcțional, datorită proprietăților pe care le prezintă. Să vedem care sunt acestea!

Avantajele cărămizilor de sticlă

În primul rând, datorită materialului din care cărămida de sticlă este fabricată, aceasta poate asigura o foarte bună transmisie a lumini în funcție de gradul de opacitate sau a culorii asupra căruia vă orientați. Cu acest material de construcție puteți să asigurați compartimentarea de care aveți nevoie și totodată să asigurați lumina naturală necesară pentru spațiul respectiv. Cu alte cuvinte dacă aveți un loc în casă pe care doriți să îl compartimentați, însă dacă ați folosi materialele clasice de construcție aceasta ar deveni prea întunecos, puteți rezolva această problemă cu ușurință prin utilizarea blocurilor de sticlă.

Totodată, un alt avantaj este dat de faptul că o construcție realizată din cărămidă de sticlă asigură și un grad ridicat în ceea ce privește siguranța, datorită sistemului de armături folosite la montare. Apoi, la avantaje mai pot fi adăugate și costurile, care nu sunt foarte mari, prețul de montaj fiind în jur de 30 de lei/mp. De regulă, cărămida de sticlă este alcătuită din două bucăți de sticlă, între care se lasă goluri sigilate termic, ceea ce îi conferă proprietăți excelente în ceea ce privește izolarea termică și fonică, datorită golului de aer din interior format la presiune mică.

Rezistența la foc se numără și ea printre avantajele acestor materiale de construcție, multe din modelele care se găsesc în prezent pe piață fiind tratate termic. Nu în ultimul rând, trebuie adăugat și faptul că datorită gamei largi de forme și culori în care sunt disponibile, puteți da un aspect estetic original construcției pe care doriți să o realizați. Nu trebuie decât să aveți puțină imaginație și să le combinați într-un mod armonios.

Tipuri și dimensiuni

În prezent, producătorii de cărămidă de sticlă oferă o gamă largă de culori, modele și dimensiuni. Cele mai des întâlnite dimensiuni în funcție de lățime, înălțime și grosime sunt: 190x190x80; 190x190x100; 190x190x33; 240x240x80 sau 240x115x80 mm.

În funcție de culoare și model, acestea permit trecerea luminii naturale într-un procent cuprins între 50 și 75 %, ceea ce vă permite regalarea cantității de lumină pe care doriți să o transmită construcția realizată în încăpere. În funcție de gradul de transfer al luminii, întâlnim cărămida de sticlă clară (are cel mai mare grad de transfer al luminii), colorată în masă (sticla este colorată înainte de a fi formată cărămida), colorate prin injectare (se obțin din cărămizi clare în interiorul cărora se injectează colorantul care aderă de marginile interioare ale blocului). Atenție! Nu este recomandată folosirea cărămizii de sticlă colorată prin injectare la exterior, deoarece prezintă riscul să se decoloreze în timp.

One Response to “Cărămizi de sticlă – tipuri, dimensiuni și avantaje!”

Read below or add a comment...

  1. Tudor says:

    ma intereseaza acest gen de caramida de sticla pe lung, ca in prima imagine. Din nefericire nu gasesc pe nicaieri. Are cineva cunostinta de un furnizor pentru acest tip? Multumesc

Lasă un Comentariu...

*