Tot ce trebuie să știi despre panourile fotovoltaice

În România, se observă o creștere a tendinței de folosire a energiei verzi și implicit a panourilor fotovoltaice pentru producerea propiului curent electric. Panourile fotovoltaice au la baza funcționării lor lumina soarelui, mai exact celulele fotovoltaice care ajută la producerea curentului electric. Mai multe despre avantajele, dar și dezavantajele acestor panouri fotovoltaice vom afla în cele ce urmează.

Implementarea unui astfel de sistem de panouri fotovoltaice casa ta îți va aduce avantaje semnificative, unul dintre cele mai importante fiind independența energetică. Dacă te-ai săturat de furnizorii de energie electrică care măresc periodic tarifele pentru energie, atunci ar trebui să optezi pentru niște panouri fotovoltaice care te vor scuti de aceste tarife. În plus, prin folosirea panourilor fotovoltaice vei proteja mediul înconjurător și vei ajuta la încetinirea fenomenului de încălzire globală pentru că panourile fotovoltaice folosesc energia solară, o sursă de energie regenerabilă și inepuizabilă. Studiile realizate au demonstrat faptul că panourile fotovoltaice generează energie electrică fără să aducă vreo daună mediului înconjurător, cu alte cuvinte, fără să producă poluare. Chiar dacă investiția inițială în panourile fotovoltaice ți se pare prea mare, gândește-te la banii pe care îi economisești prin producerea propriei energii electrice. În plus, specialiștii susțin că investiția se recuperează fără niciun fel de problemă în doar câțiva ani.

Cel mai mare dezavantaj al panourilor fotovoltaice este faptul că depinzi de razele soarelui sau mai bine spus depinzi de cantitatea de radiații solare care ajung pe Pământ. S-ar putea să existe momente sau perioade (aici ne referim chiar și la zile întregi) în care nu vei avea energie electrică pentru că afară a fost vreme mohorâtă. Cantitatea de energie electrică pe care panourile fotovoltaice o produc diferă în funcție de oră, de perioada anului, de condițiile atmosferice, de unghiul sub care cade raza de soare pe panoul solar, etc. Așa că, dacă optezi pentru panouri fotovoltaice pentru locuința ta, ar fi bine să pregătești și o soluție de rezervă pentru momentele în care nu poți beneficia de energie electrică. Un alt dezavantaj pe care mulți specialiști îl aduc în discuție este randamentul din prezent al panourilor fotovoltaice. Mai exact, pentru a asigura energia electrică pentru o singură locuință de dimensiuni medii, ai nevoie de zeci de metri pătrați de panouri fotovoltaice. Desigur, acest lucru se tot schimbă pe măsură ce tehnologia evoluează și se așteaptă ca peste câțiva ani randamentul acestor panouri fotovoltaice să fie mult mai mare.

După cum poți observa, panourile fotovoltaice au atât avantaje, cât și dezavantaje ce trebuie luate în considerare, însă, un lucru este sigur, ele continuă să urce în preferința oamenilor care doresc să facă un prim pas în protejarea mediului înconjurător. Cei de la Netdeal.ro îți pun la dispoziție o gamă variată de panouri solare fotovoltaice monocristaline, de diferite intensități, care pot fi folosite atât pentru clădirile rezidențiale, comerciale sau industriale, cât și pentru rulote, bărci sau camioane. Alege și tu panourile fotovoltaice pentru locuința ta și bucură-te de avantajele acestora și de independența ta energetică!

Lasă un Comentariu...

*