Acasă nu poate fi numit acasă până nu vei avea toate condițiile necesare unui trai cel puțin decent. Dat fiind că trăim în secolul vitezei, așteptările noastre cresc considerabil, chiar și cu privire la utilități sau la serviciile puse la dispoziție de marii furnizori.
De cele mai multe ori calitatea serviciilor sau costurile aferente racordării la sistemul general de energie electrică ne pot lăsa un gust amar.
Cu toate acestea, nu te poți muta într-o casa nouă până nu ai acces la apă potabilă, până nu ești conectat la o sursă de electricitate și chiar și până când nu ți-a instalat rețeaua de internet, de care depindem tot mai mult în ultima perioadă. Însă, fără doar și poate, prioritatea maximă o constituie energia electrică, fără de care nu poți beneficia nici de celelalte două.
Așadar, dacă îți dorești independență față de marii furnizori de energie electrică sau dacă locuința ta este izolată, localizată la mare depărtare de primul stâlp de curent, fapt care ar conduce la costuri uriașe în cazul unei racordări tradiționale, care crezi că sunt soluțiile tale?
Ei bine, vremurile actuale sunt atât de ingenioase și permisive încât poți găsi soluții tot mai eficiente, astfel încât visul de a sta la casă să nu fie amânat.
Astfel, cu ajutorul panourilor solare sau, mai nou, prin montarea unor turbine eoliene ca acestea te poți bucura de energie electrică, apă și internet în același timp.
Este un pas semnificativ spre independența energetică și totodată accesibil, datorită costurilor tot mai reduse în ceea ce privește materia primă utilizată pentru obținerea acestor produse.
Mai mult, nu trebuie să te sperie gândul dimensiunii turbinei eoliene, căci în niciun caz nu este vorba de un gigant eolian asemănător cu eolienele din parcurile amenajate pe hectare întregi.
Turbina eoliană despre care vorbim are dimensiuni reduse, potrivite pentru montarea în curtea casei, suficient cât să satisfacă necesarul tău de zi cu zi, ea producând 2000W.
În plus, o astfel de turbină nu ocupă nici foarte mult spațiu, ea fiind alcătuită din:
- generator eolian
- butuc
- pale
- piulițe
- șuruburi
- șaibe
- cheie hexagonală de 8 mm
- cheie hexagonală de 6 mm
În prezent, locul cel mai sigur de unde îți poți procura o turbină eoliana este Romstal. Compania aduce în țara noastră trei modele de astfel de turbine eoliene, cu pale ce se rotesc pe un ax orizontal, cu o capacitate de producere energie electrică între 600 și 2000 de KW.
Cele trei tipuri de turbine sunt:
TURBINA EOLIANA NE-600M2 24V 600W
TURBINA EOLIANA NE-1000 24V 1000W
TURBINA EOLIANA NE-2000 48V 2000W
În plus, ceea ce face și mai atrăgătoarea ideea de a investi într-un astfel de produs, nu este doar faptul că scapi de stresul facturilor lunare și poate mai important că nu trebuie să mai aștepți jumătate de an până când un mare furnizor îți va instalează contorul la poartă, ci și faptul că o turbină eoliană poate funcționa în paralele cu panourilor fotovoltatice prin instalarea unui controler hibrid compatibil cu ambele soluții energetice amintite mai devreme.
Astfel, în același timp energia poate fi generată atât de turbina eoliană, cât și de panourile montate pe acoperișul casei. Altfel spus, dacă nu poți utiliza vântul, te poți folosi de soare și invers sau, din contra, poți fructifica ambele resurse inepuizabile.
Cat ar costa un sistem de 2000 w cu eoliana si un panou solar, in paralel, ptr o casa . va multumesc.
Sistemul “off-grid” ar insuma urmatoarele cheltuieli:turbina eoliana de 2kW aprox 7000 lei,panourile fotovoltaice 8×750=6000lei,acumulatorii de 250A/h 4×1300=5200 plus stalpul si instalarea cam vreo 1500 rezulta o suma de aproximativ 20000 lei.Merita?Ramane sa hotarati singuri!
O lista cu preturi ? Turbina plus instalatia etc