Încălzirea locuinței prin 2 metode eficiente

Fie că vorbim de locuințe mici sau de case cu spații generoase, este nevoie să găsim metode eficiente de încălzire pe timp de iarna. Confortul reprezintă o prioritate pentru orice persoană. E important ca în sezonul rece să găsești o temperatură constantă și plăcută în interiorul casei tale. Alegerea sistemului de încălzire potrivit trebuie făcută cu grijă, în condițiile în care toată lumea caută ca facturile să rămână la un nivel rezonabil și în anotimpul friguros. Centrala termică, aeroterma, cazanele pe combustibil solid, șemineele și termonșemineele, încălzirea prin pardoseală sunt doar câteva dintre variantele pentru care pot opta cei care sunt în căutarea unei metode de încălzire a locuinței.

20929 Încălzirea locuinței prin 2 metode eficiente

Vom detalia mai departe două dintre cele mai eficiente opțiuni:

  1. Cazane pe combustibil solid. Un cazan de încălzire transformă prin ardere energia chimică a combustibililor în energie termică. Acesta este dotat cu unul sau mai multe arzătoare care întrețin în focar o flacără. Căldura gazelor de ardere este preluată de apa care circulă prin țevi situate lângă pereții focarului sau în drumurile de gaze. Pe lângă centrale termice în condensație, cazane pe combustibil solid reprezintă una dintre cele mai potrivite alternative de încălzire pentru locuințele unde nu există acces la alimentarea cu gaz, dar în care se pot utiliza combustibili solizi (lemne, cărbuni, peleți). De-a lungul timpului, lemnul și cărbunele au reprezentat sursa cea mai utilizată de încălzire de către oameni. Cazanele cu combustibil solid de calitate au fost perfecționate, funcționează optim și au ajuns să aibă o diversitate a combustibililor utilizați în ardere (peleți, rumeguș, brichete, etc). Transferul termic a devenit mai performant, iar progresul a fost semnalat și din punct de vedere ecologic. Cazanele din fontă cu combustibil solid sau cele din oțel pentru combustibil solid și peleți sunt două dintre cele mai importate tipuri folosite. De asemennea, alte două variante sunt cazanele din oțel cu gazeificare și cele din fontă sau oțel cu arzător pentru peleți.
  2. Șeminee și termoșeminee. O opțiune practică și spectaculoasă pentru iernile friguroase o reprezintă șemineul. Nopțile petrecute la lumina focului au fost mereu o variantă atractivă care oferă căldură și o stare de relaxare. Șemineul pe lemne oferă o atmosferă plăcută în întreaga încăpere și se remarcă prin randamentul extrem de mare oferit în urma arderii. Lipsa emanațiilor de fum, menținerea căldurii, dar și calitatea aerului reprezintă aspecte esențiale atunci când alegi o astfel de variantă. Seminee de la Ferroli reprezintă o opțiune ideală și eficientă de încălzire a locuinței tale. Acestea au un aspect elegant, funcționează pe peleți sau lemne și oferă confort și siguranță. Șemineele pe lemne sunt echipamente relativ simple. Ele încălzesc camera în care sunt montate prin radiație și convecție. Sunt ușor de folosit, iar un mare avantaj este faptul că materia primă (lemnul) se poate achiziționa cu ușurință în orice zonă a țării. Termoșemineele pe peleți sunt o altă opțiune potrivită pentru iernile reci. Aceste echipamente încălzesc tot prin radiație și convecție camera în care sunt instalate, iar restul locuinței va primi căldură prin intermediul sistemului de radiatoare la care sunt conectate. Termoșemineele pot oferi posibiliatatea de conectare la un termostat de cameră. Acesta este montat la distanță, iar cu ajutorul lui se poate regla temperatura ambientală dorită.

Lasă un Comentariu...

*