5 avantaje pentru a alege o centrală termică pe gaz

La capitolul centrale, oferta pieței este extrem de variată. Dacă nu te-ai hotărât încă pentru ce tip să optezi, descoperă 5 avantaje pentru a alege o centrală termică pe gaz. Acestea s-ar putea să te ajute să iei o decizie.

Centrale electrice sau centrale pe gaz? Centrale pe lemn, pe paleți sau brichete de paie? Pe cât de ofertantă este piața, pe atât de greu devine procesul de alegere al centralei propriu-zise. Mai ales că de ea depinde confortul locuinței. În plus, centrala reprezintă o investiție deloc neglijabilă, care, ne-am dori să-și merite banii, atât din punct de vedere al eficienței, cât și al rezistenței.

În România, centralele pe gaz se bucură de o mare popularitate. Motivul s-ar putea ascunde în cele 5 avantaje pentru a alege o centrală termică pe gaz. Iată care sunt acestea:

1. Randament și confort termic ridicat. Cazanele de condensare moderne sunt eficiente din punct de vedere energetic. Spre deosebire de centralele clasice, acestea au o eficienţă de 107-109%, datorită componentelor speciale care permit recuperarea căldurii din condens.

Pe lângă randamentul ridicat, centralele termice pe gaz în condensație asigură și pierderi minime de energie pentru încălzire. Acest fapt se traduce prin economii maxime. Dacă vă doriți una, o puteți găsi aici.  Nu uitați că prin intermediul ei, dispuneți, de asemenea, de mult mai mult control asupra temperaturii pe care o doriți într-o încăpere. Totul grație supapelor de reglare termostatice (TRV). Cu ajutorul lor, poate fi controlat debitul de apă fierbinte.

2. Facturi mai mici la căldură. Încălzirea asigurată de o centrală termică pe gaz este mult mai ieftină și mai eficientă în comparație cu alte soluții de încălzire, cum ar fi centralele electrice.

Pe de o parte, gazul este unul dintre cei mai ieftini combustibili convenționali, prețul său rămânând accesibil pentru consumatorii casnici. Pe de altă parte, cazanele de condensare de ultimă generație sunt motivul pentru care centralele termice pe gaz sunt mai puțin costisitoare, mai rentabile și mai eficace.

Se estimează că, în medie, o locuință care utilizează o centrală termică pe gaz cheltuie de 3.5 ori mai puțini bani decât o locuință similară, care folosește o centrală electrică. Toți iubitorii de economii, dar și de instalații calitative, pot arunca o privire aici. Vor găsi oferte accesibile, cu montaj, autorizație de funcționare și garanție de jumătate de deceniu!

3. Se pretează la toate tipurile de instalații de încălzire. Fie că vorbim de calorifere, panouri radiante sau de încălzirea prin pardoseală, o centrală termică pe gaz își va îndeplini cu brio funcția. Faptul e valabil inclusiv pentru locuințele cu suprafețe mari.

4. Este ușor de folosit. O centrală termică pe gaz nu va da prea multe bătăi de cap proprietarilor săi. Motivul? Aceasta necesită lucrări minime de întreținere sau de curățare, spre deosebire de instalațiile care funcționează pe baza altor combustibili, cum ar fi centralele pe paleți. În plus, ocupă mai puțin loc, neavând nevoie de un spațiu suplimentar în care să fie depozitat combustibilul, cum se întâmplă în cazul centralelor pe lemne.

5. Instalația nu necesită multe elemente de racord. Pentru montajul unei centrale pe gaz e nevoie doar de un regulator gaz cu filtru, filtre Y/defender/magnetice anticalcar și robineți de trecere cu olandez. Acest kit de montaj va asigura turul și returul circuitului de încălzire, precum și circuitul de apă caldă menajeră.


Lasă un Comentariu...

*