4 produse de care ai nevoie pentru instalația termică a locuinței tale

Dacă deja ai trecut de etapa de construcție a locuinței este timpul să te ocupi de finisări și nu în ultimul rând de realizarea instalației termice și sanitare.

instalatia termicaÎncă de la început, de la primele planuri și schițe ale casei, ar trebui să ai în vedere cum vei încălzi locuința și mai ales cum anume poți încălzi apa menajeră. Dacă casa ta nu este racordată la rețeaua de gaze naturale, atunci va trebui să găsești o variantă bună atât din punct de vedere al funcționalității, cât și din punct de vedere al eficienței energetice.

La casă ai nevoie de foarte multe lucruri, de la unelte și scule necesare pentru realizarea etapelor de lucru ale construcției și până la aceste aparate sudură sau șurubelnițe electrice – toate acestea te vor ajuta să definitivezi ceea ce ți-ai propus.

Iată mai jos 4 produse de care ai nevoie pentru instalația termică a locuinței tale:

1. Centrală termică – la alegerea sa trebuie să ții cont de modalitatea de montare, eficiență și mai ales de consum. O centrală termică pe gaze este cea mai bună variantă, are un consum mic și reușește să încălzească și apa menajeră. În cazul în care locuința nu este racordată la rețeaua de gaze naturale, ai putea avea și alte opțiuni – centrala electrică sau centrala pe lemne. Trebuie să știi că în ambele variante vei avea nevoie de acest boiler electric care să te ajute să încălzești apa, niciuna, nici cealaltă nu beneficiază de funcția de încălzire a apei. Dacă ne gândim la consum, trebuie să cunoști că centrala pe lemne are cea mai bună eficiență din acest punct de vedere, dar aprinderea focului nu este întotdeauna o variantă comodă pentru cei ce locuiesc aici. De aceea, mulți sunt cei ce optează pentru centrala electrică, fiind mult mai ușor de montat și mai ales de folosit. Consumul de energie este ridicat, însă o izolație bună a locuinței tale va elimina scurgerile de căldură, astfel că și facturile lunare la energie nu vor fi într-atât de crescute.

2. Generator – deși poate că nu știi care este legătura dintre un generator și instalația termică a locuinței, trebuie să cunoști că până și la centrala pe lemne vei avea nevoie de o sursă de curent electric pentru ca aceasta să poată funcționa. De aceea, este bine să ai un astfel de generator, care să te ajute ori de câte ori există o pană de curent electric. Ai putea alege și un UPC, pentru stocarea energiei electrice.

3. Radiatoare – instalația termică a locuinței nu înseamnă numai centrala termică, ci și radiatoarele. Toate acestea trebuie să fie de cea mai bună calitate pentru a asigura cea mai bună performanță energetică. De aceea, la alegerea lor trebuie să ții cont de materialele din care sunt realizate, de producător, dar mai ales de numărul de elemenți, raportat la dimensiunile camerelor.

4. Termostate de ambient – acestea te ajută să reglezi temperatura în locuință sau într-un anumit spațiu. Un termostat de ambient va eficientiza cât mai bine consumul de energie, fiind extrem de util pentru orice locuință. Ai putea regla, de exemplu, termostatul de ambient la o temperatură mai crescută în baie și la o temperatură mai mică în spațiile în care nu stai zilnic sau ai putea regla o temperatură crescută în living în timpul zilei și una mai mică în dormitoare și invers noaptea.

One Response to “4 produse de care ai nevoie pentru instalația termică a locuinței tale”

Read below or add a comment...

  1. Titus Parjolescu says:

    Probleme puse corect. Pentru centrala pe lemne, foarte multe probleme sunt puse de circuitul de fum. Acesta trebuie facut in asa fel sa poata fi curatat cu usurinta in partea verticala cat si in cea orizontala fara a fi deteriorat. Circuitul de fum trebuie bine izolat termic pe toata lungimea lui, altfel gazale arse se condenseaza pe peteti, condensul se intareste si obtureaza. La centralele cu ventilator, pentru ventilatie fortata. este bine ca ventilatorul sa fie pe iesire, astfel incat sa absoarba gazele arse creind in focar o presiune mai mica decat cea atmosferica. In felul acesta prin neetansietati intra aer nu iese fum. Si acesta are probleme cu depunerile. La ventilatorul de aer, se creeaza presiune in focar si scoate fum prin neetansietati. Nu am vazut nicaieri asa ceva dar as recomanda extragerea fumului cu un ejector cu aer. Nu este greu de realizat, dar trebuie montat in partea superioara a cosului, pentru ca are un aport consistent de aer rece si forteaza condensarea. De fapt este vurba de introducerea in partea de sus a cosului, in interior a unui tub prin care se sufla in sus aer de la un ventilator. Din motive de reparare a ventilatorului, acesta trebue montat la o inaltime convenabila pentru a putea fi reparat la nevoie si pana sus o tubulatura paralela cu cosul de fum. Daca cineva a vazut asa ceva, a facut sau va face evacuarea cu ejector, rog sa ma informeze. Eu am asaceva doar ca idee.

Lasă un Comentariu...

*