4 modalități prin care vă puteți încălzi casa mai eficient

Dacă săptămânile trecute ne bucuram cu toții de căldura persistentă a toamnei, iată că acum ne grăbim să pornim căldura și să ne facem confortabili în casele noastre. Ce e drept, frigul se strecoară rapid, așa că trebuie să luăm cât mai din timp măsuri pentru a ne încălzi locuințele cât mai eficient, economisind în același timp energie.

Iată câteva sfaturi despre cum puteți să vă încălziți locuința într-un mod mai eficient, ocrotind totodată mediul înconjurător prin reducerea emisiilor de carbon și micșorând costurile de încălzire:

  1. Efectuați o verificare a sistemului de încălzire. O astfel de verificare realizată de către un specialist este obligatorie o dată pe an. O centrală de lemne problematică sau un calorifer spart vă pot lăsa fără căldură exact atunci când aveți cel mai mult nevoie.În plus, sistemele de încălzire care funcționează defectuos pot fi periculoase și pot contamina spațiul de locuit cu mucegai și alergeni. La rândul său, fumul de monoxid de carbon poate fi un ucigaș silențios, iar o scurgere de gaz poate provoca o explozie. Apoi sunt costurile. Componentele uzate și murdăria fac sistemul să funcționeze mai mult pentru a produce căldură, ceea ce risipește energie. Întreținerea preventivă vă ajută să mențineți sistemul de încălzire în stare foarte bună de funcționare pentru a vă încălzi casa eficient. Sigur, va trebui să cheltuiți niște bani pentru verificare, dar întreținerea este mai ieftină decât repararea sau decât înlocuirea sistemului.
  2. Achiziționați un nou sistem de încălzire eficient din punct de vedere energetic. În medie, vă puteți aștepta ca un sistem de încălzire să dureze până la 15 ani. Durata de funcționare a sistemului va varia în funcție de calitatea sa, dar și de regularitatea serviciilor de întreținere. Pe măsură ce sistemul se apropie de 15 ani, poate ceda fără niciun avertisment. Din acest motiv, este indicat să vă interesați de centrale termice din timp. Producătorii concurează pentru a oferi o calitate sporită și eficiență îmbunătățită pentru încălzirea locuințelor noastre. O centrală termică mai eficientă înseamnă economii de energie și de bani. În plus, noile centrale termice sunt mai ușor de întreținut și sunt mai performante, fiind mai prietenoase cu locuințele noastre, dar și cu mediul înconjurător.
  3. Instalați un termostat inteligent. Un termostat inteligent este o tehnologie care merită să fie luată în considerare dacă vă întrebați ce anume puteți face pentru a eficientiza încălzirea locuinței. Un termostat inteligent memorează preferințele, obiceiurile și tiparele de încălzire a casei. De asemenea, puteți regla automat utilizarea sistemului de încălzire ca răspuns la schimbările de temperatură care pot fi cauzate de diverși factori, cum ar fi lumina soarelui. Majoritatea sistemelor inteligente pot monitoriza temperatura 24/7, astfel încât să vă încălziți întotdeauna casa mai eficient.
  4. Aerisiți caloriferele. Cel mai indicat este să aerisiți caloriferele înainte de instalarea temperaturilor scăzute pentru a vă asigura că vă încălzesc casa eficient. Aerul poate fi captat în bobinele radiatorului și îi poate afecta capacitatea de a emite căldură. Din fericire, aerisirea caloriferului este o sarcină rapidă și ușoară. În primul rând, opriți sistemul de încălzire, după care rotiți supapa din partea superioară a radiatorului cu ajutorul unei chei sau al unui clește. Rotiți în sens invers acelor de ceasornic și ascultați eventualele sunete pentru a vă da seama dacă aerul captat este eliberat, în timp ce apa fierbinte îi ia locul. Când în loc de aer începe să curgă apă, înseamnă că ați eliminat tot aerul din calorifere și puteți închide supapa. Aerisirea caloriferelor optimizează și reduce costurile de funcționare ale sistemului de încălzire.Veți economisi energie și veți prelungi durata de funcționare a sistemului.

De asemenea, este posibil să îmbunătățiți eficiența caloriferului instalând o folie reflectorizantă. Este vorba despre o folie subțire care se montează între calorifer și perete. Scopul acesteia este de a reflecta căldura înapoi în cameră, împiedicând pierderea sa prin perete. Folia reflectorizantă s-ar putea să nu fie foarte eficientă pentru caloriferele montate pe pereții interiori sau dacă aveți deja o izolație foarte bună a pereților În schimb, dacă radiatorul este montat pe un perete orientat spre exterior, cu o izolație slabă, s-ar putea să fie destul de eficientă.

Lasă un Comentariu...

*