5 caracteristici importante ale parchetului laminat

Parchetul laminat reprezintă alegerea preferată de majoritatea proprietarilor de locuințe. Pentru acoperirea pardoselilor, specialiștii de la emenatwork.ro precizează că peste 70% dintre proprietari au optat pentru această variantă.

Motivele sunt numeroase, plecând de la prețul accesibil, ușurința montării și până la o serie de alte avantaje oferite de acest material. În plus, pe piață există diferite modele de parchet laminat, astfel că acesta poate fi ales și în funcție de cele mai variate preferințe.

Haideți, totuși, să aflăm mai multe dintre caracteristicile care fac din parchetul laminat cel mai popular și mai practic material pentru pardoseli, indiferent că vorbim de sufragerie, dormitoare, hol, ba chiar și băi sau bucătării.

1. Rezistența

Parchetul laminat nu este realizat integral din lemn, fiind, de fapt, un amestec de lemn și rășini sintetice, acoperit cu un strat protector. Acesta este elementul care conferă rezistență sporită parchetului, iar cu cât stratul protector este mai gros, cu atât mai rezistentă fiind pardoseala.

Vorbim de rezistență la lovituri, zgârieturi, la compresiune și la acțiunea razelor solare. Astfel, un parchet laminat se va păstra ca nou foarte multă vreme și nu se va decolora, așa cum se întâmplă cu parchetul clasic, din lemn.

2. Întreținere facilă

Dintre toate materialele folosite pentru pardoselile camerelor, parchetul laminat este cel mai ușor de întreținut. Nu are nevoie de niciun fel de tratament special, iar pentru curățare este de ajuns un mop și o găleată cu puțină apă călduță, peste care se adaugă detergent pentru pardoseli.

Gospodinele trebuie să fie atente doar la cantitatea de apă folosită, care nu trebuie să fie în exces. Un punct sensibil al parchetului laminat este vulnerabilitatea la umezeală, astfel că, în cazul în care ați vărsat prea multă apă pe el, trebuie îndepărtată cât mai repede.

3. Permite încălzirea prin pardoseală

Nu toate pardoselile permit acest tip de încălzire, însă parchetul laminat este alegerea perfectă, dacă doriți un astfel de sistem. Căldura degajată de instalația din podea dilată parchetul și dușumelele clasice, iar ca urmare a procesului repetitiv de dilatare și comprimare, pardoseala se va deteriora rapid.

Parchetul laminat nu va reacționa în același mod la căldură și nu va fi afectat de diferențele de temperatură, materialul din care e realizat fiind special conceput în acest sens.

4. Se montează rapid și ușor

Spre deosebire de alte tipuri de pardoseală, pentru parchetul laminat nu veți avea nevoie de un specialist care să îl monteze. Fiecare marcă vine cu instrucțiuni privind tehnologia de montaj, astfel că îl puteți instala imediat ce a sosit din magazin.

Ne are nevoie neapărat de șapă și poate fi montat și direct peste vechea pardoseală. Important e ca suprafața să fie plană și să nu fie instalat în zone umede. Pentru baie și bucătărie, există modele speciale de parchet laminat, proiectate pentru a fi mult mai rezistente la umezeală, decât cele obișnuite.

5. Ofertă variată și prețuri accesibile

Fiind un material atât de popular, lesne de înțeles că și oferta de pe piață este bogată și diversificată. Producătorii s-au orientat în mod special pe pardoselile din această gamă, au apărut soluții tehnologice avansate care au redus costurile de producție, iar asta se resimte și în prețurile din magazine. Parchetul laminat nu mai este un produs scump, iar raportul calitate-preț este foarte bun.

Specialiștii mai recomandă ca, pentru încăperile mici, să se folosească parchet laminat alb sau în culori deschise, pentru că aceste nuanțe creează senzația de spațiu.

Parchetul laminat este tot mai des utilizat și pentru spațiile comerciale, pe piață fiind disponibile modele cu grosimi de 8, 10 și 12 milimetri. În ceea ce privește design-ul, posibilitățile producătorilor sunt nelimitate, astfel că puteți alege din mii de variante, cu diferite combinații de culori și modele.

Sursa foto: pixabay.com

Lasă un Comentariu...

*