7 modalități prin care îți poți schimba caminul folosind granitul

Granitul este o piatră naturală a cărei popularitate devine din ce în ce mai mare și asta datorită faptului că poate fi utilizată atât în interiorul locuinței, cât și în exterior, în lucrările peisagistice și nu numai.

Granitul si cele 7 destinatii ale sale (1)

Picture 1 of 12


Granitul este o piatră naturală rezistentă, dură și mai presus de orice are un aspect extrem de plăcut, lucru care-l face să fie utilizat în tot mai multe proiecte din domenii tot mai diferite. Așadar, aceste atuuri ale sale, alături de faptul că este un material care se curăță foarte ușor, precum și gama largă de culori în care granitul este disponibil (vezi aici întreaga paletă) fac din acestă piatră naturală un produs extrem de versatil și ușor de integrat în decorul locuinței, având drept răspuns o imaginea de ansamblu extrem de atrăgătoare.

În plus, un alt aspect ce trebuie menționat este că recurgând la granit în amenajarea interioară sau exterioară a locuinței, valoarea proprietății crește destul de mult, asta în eventualitatea unei viitoare evaluări financiare.

Însă, până la acel moment haideți să vedem unde anume putem utiliza granitul și cum poate îmbunătăți acesta aspectul căminului nostru.

1. Blatul de lucru din bucătărie
Unul din cele mai comune locuri unde vom găsi această piatră naturală, granitul, este blatul din bucătărie sau insula tot mai visata de numeroși dintre noi. Motivele pentru care se preferă acest material pentru blatul de lucru sunt numeroase. Pe lângă aspectul estetic, plusul de valoare adus acestei încăperi și implicit spațiului de locuit, granitul este unul dintre cele mai rezistente materiale în ceea ce privește umiditatea, precum și diferențele mari de temperatură. Nu trebuie uitată gama cromatică, precum și faptul că această piatră naturală se pretează atât unui spațiu modern, cât și unuia rustic sau clasic, deci stilul nu va reprezenta un impediment în alegerea acestuia. Nu în ultimul rând ar mai trebui să se ținem cont și de faptul că este un material extrem de igienic. Toate caracteristicile lui le poţi vedera aici.

2. Blatul pentru lavoarul din baie
Un alt loc unde am putea găsi granitul, mai ales dacă ne dorim o unitate în amenajarea locuinței noastre este blatul pentru lavoarul din baie. Fie că aceasta beneficiază de o dimensiune extrem de mică sau, din contră, una foarte generoasă, precum baia matrimonială, granitul este cea mai potrivită piatră naturală, datorită proprietăților sale care-l recomandă. Rezistența sporită la umiditate, implicit la mucegai, face ca pericolul de a dobândi de-a lungul timpului un spațiu nesănătos să fie unul minim.

3. Peretele/brâul din spatele aragazului
Ne întoarcem un pic în bucătărie, de data aceasta în spatele aragazului și chiuvetei, mai ales dacă nu suntem fericiții beneficiari ai unei minunate insule. Astfel, această piatră naturală devine una dintre cele mai inteligente alegeri mai ales dacă ne încadrăm în categoria celor care gătesc frecvent. Așa cum spuneam mai sus, granitul este foarte rezistent la temperaturile ridicate, totodată, acesta se comportă ca o barieră excelentă în fața stropilor de apă și a acelor de grăsime. Așadar, dacă deja ai optat pentru un blat de bucătărie din granit de ce să nu îmbraci și peretele din spatele aragazului cu același material. Sub formă de panou sau plăci pătrate ori dreptunghiulare (asemănătoare plăcilor de faianță) cu siguranță această zonă va deveni un centru de interes.

4. Lavoare pentru baie sau chiuvete pentru bucătărie
Atât lavoarele din baie, cât și chiuvetele din bucătărie sunt un adevărat spectacol pentru ochii noștri. Elegante, delicate, naturale aceste te cuceresc de la prima vedere, cel puțin așa a fost în cazul nostru. De altfel, credem ca acesta este unul din cele mai originale moduri prin care poți integra granitul, o piatră naturală în locuință.

5. Masă în dining sau birou în spațiul de lucru
Poate mai puțin convențională, însă cu siguranță de mare succes, o altă modalitate prin care poți aduce în decorul casei granitul este prin utilizarea acestuia pe post de blat pentru masă sau birou.

6. Șemineul
Penultima sugestie face trimitere la un elemente de asemenea tot mai râvnit în căminele noastre, de data aceasta într-o altă încăpere, camera de zi sau living, ori bibliotecă, după preferințe. Ce obiect ar putea aduce un farmec în plus acestor spații dacă nu șemineul, ori finisat cu acest material cu siguranță va transforma complet atmosfera și decorul.

7. Scări finisate cu granit
Nu în ultimul rând, pardoseala și scările pot fi personalizate astfel, cu ajutorul granitului, iar imaginea va fi una greu de egalat, cu atât mai mult cu cât vei putea opta pentru un joc cromatic. De altfel, chiar și în lipsa lui, căminul va avea un aer exclusivist, original.

One Response to “7 modalități prin care îți poți schimba caminul folosind granitul”

Read below or add a comment...

  1. dani says:

    F bun articol.

Lasă un Comentariu...

*