5 Motive pentru care este recomandat să îți montezi tavan fals acasă

Instalarea tavanului fals într-o locuință nu mai este un lucru de neimaginat. Folosite inițial în spații comerciale sau administrative, sistemele de tavan fals au ajuns și în sectorul rezidențial, datorită diverselor avantaje pe care le au în fața opțiunii tradiționale. Pe lângă posibilitatea creării de spații felurite, printr-un design unic și complex, acest tip de tavan are costuri minime de instalare și întreținere. Acesta este doar începutul, pentru că vei afla în rândurile ce urmează și alte beneficii ale unui tavan fals instalat în casa ta.

1.  Rezistență la foc

Datorită materialelor folosite la fabricarea lui, tavanul fals nu contribuie la răspândirea focului, fiind rezistent la surse de căldura extremă. Mai mult, întrucât în urma instalării se obține un spațiu utilizabil între tavanul de structură și casetele de tavan fals, detectoarele de fum și aspersoarele pot fi montate cu ușurință. Caracteristicile ignifuge fac din acest tip de tavan o excelentă opțiune pentru casă.

2.  Izolare fonică și termică

Plafoanele false sunt suspendate la câțiva centimetri sub tavanul de bază, pe un cadru metalic care poate fi realizat din orice material de construcție ușor, cum ar fi aluminiul. Buzunarul de aer ce se formează între cele două straturi de plafoane răcește camera pe timpul verii și menține căldura în încăpere pe timp de iarnă. Din acest motiv, instalarea de tavane false scade consumul de energie al surselor de căldura sau aer condiționat, în funcție de sezon. În plus, tot datorită spațiului “tampon” creat între cele două straturi de plafon, izolarea fonică este îmbunătățită.

3.  Greutate redusă

Tavanul fals casetat este extrem de ușor și poate fi transportat și instalat fără mari eforturi. Acest lucru nu doar că reduce costul total al livrării și instalării, în comparație cu alte materiale ce pot fi folosite, dar oferă o varietate de opțiuni de design și amenajare, cu prezența unor detalii incredibil de fine.

4.  Rezistență la apariția mucegaiului

Tavanul fals oferă o excelentă rezistență la mucegaiuri provenite din umiditate, la dezvoltarea diferitelor bacterii și ciuperci. Tavanul fals este utilizat în mod obișnuit în bucătării, băi și alte regiuni cu umiditate ridicată tocmai datorita acestor caracteristici. Pentru siguranță sporită, plăcile de tavan fals pot fi tratate cu o soluție antibacteriană ce previne creșterea bacteriilor.

5.  Mascarea diferitelor cabluri sau țevi inestetice

Nu în ultimul rând, unul dintre motivele cele mai populare pentru instalarea unui tavan fals îl reprezintă ascunderea componentelor structurale sau mecanice, cum ar fi țevile, instalațiile sanitare și cablurile. Flexibilitatea unui tavan fals înseamnă acces facil la țevi ascunse sau cabluri pentru eventuale reparații. Panourile se decuplează cu ușurință pentru a permite spațiul de manevră între cele două plafoane și pot fi reașezate la loc după efectuarea reparațiilor.

Tavanul fals a început să fie din ce în ce mai des utilizat în spații rezidențiale, datorită acestor avantaje. Indiferent de nevoia pe care o ai, se pare că sistemul de tavan fals casetat este acolo să îți ofere soluția potrivită. Vei putea alege dintr-o mulțime de modele și tipuri de profile de susținere, încât orice idee de design ai avea, vei reuși să o transformi în realitate cu ajutorul tavanului fals. Iar în combinație cu spoturi de lumină atent poziționate, vei putea să modifici semnificativ atmosfera încăperilor. Așa că dacă simți că locuința ta ar putea să primească o haină nouă, oferă-i o schimbare instalând tavane false.

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/wall-ceiling-stucco-mouldings-3304448/

 

 

Lasă un Comentariu...

*