3 moduri prin care poți obține un design nordic în camera de zi

Designul nordic a impresionat dintotdeauna prin simplitatea și prin căldura pe care o emană. În ciuda simplității sale, nu este nicidecum plictisitor, ci  mai degrabă are un efect calmant și terapeutic, acesta fiind și motivul pentru care amenajarea nordică sau scandinavă a devenit obiectivul celor care tocmai și-au cumpărat o locuință sau își renovează locuințele. Designul nordic din prezent diferă față de designul nordic de acum câțiva ani, dar este în continuare la fel de primitor  și de atrăgător. Nu atrage prin lux, ci atrage mai degrabă prin ordinea, liniștea și calmul pe care le emană. În ultimii ani, designul nordic a încorporat texturi mai bogate și o paletă de culori senină, ceea ce contribuie și mai mult la o amenajare primitoare, confortabilă și relaxantă.

3 moduri prin care poți obține un design nordic în camera de ziUn living amenajat în stil nordic va fi un spațiu simplu, neaglomerat, dar care prezintă totuși o combinație minunată de formă și funcție. Rezultă astfel un living practic, dar plăcut din punct de vedere estetic. Dacă vă doriți o cameră de zi amenajată în stil scandinav, optați pentru linii curate, pentru lumină din belșug și pentru materiale naturale.

 Iată câteva idei prin care puteți obține un living scandinav, caracterizat de un echilibru ideal între minimalism și confort:

  1. Puneți accentul pe mobilier. Scopul principal al designului scandinav este acela de a îmbunătăți viața de zi cu zi. Prin urmare, piesele de mobilier ar trebui să fie elegante, dar și funcționale. Ar trebui să îndeplinească un scop precis și să fie cât se poate de durabile și rezistente. Selectați câteva piese de mobilier cheie pentru camera de zi, care sunt deosebit de practice și care se pot accesoriza cu ușurință și combina cu alte piese de mobilier. Pentru o cameră de zi scandinavă, veți avea nevoie de o canapea, de un scaun sau de un fotoliu confortabil, de o comodă TV, urmând apoi să accesorizați spațiul cu o lampă de podea simplă, cu câteva plante mari amplasate cu grijă, cu un covor țesut și câteva perne de accent. Încadrați în spațiul camerei de zi doar acele piese de mobilier și articole pe care le iubiți cu adevărat.
  2. Adăugați detalii subtile. Detaliile subtile pot veni tocmai din modul în care a fost construită casă. Dacă aveți grinzi din lemn, pereți atipici sau ferestre mari, atunci acestea dezvăluie frumusețea structurii și a arhitecturii camerei și creează un contrast foarte plăcut cu amenajarea calmă pe care doriți să o creați. Într-o casă veche, pot exista mai multe structuri originale pe care le puteți expune, de la plafoane, grinzi și până la stâlpi de susținere. În schimb, dacă ați achiziționat o locuință recent construită, atunci puteți adăuga o varietate de detalii subtile de inspirație scandinavă. De exemplu, puteți opta pentru un tapet în camera de zi, pentru un perete îmbrăcat în cărămidă sau plăci mari de piatră sau pentru un perete îmbrăcat în lemn. Nu uitați că puteți oricând să lăsați camera de zi complet albă, exact așa cum era designul scandinav de demult. Albul ascunde defectele, poate fi împrospătat cu ușurință și se poate combina cu tot felul de neutre versatile. Un spațiu complet alb este ca o pânză goală, care face chiar și cele mai mici încăperi să pară spațioase, luminoase și primitoare.
  3. Lăsați lemnul să predomine în design. Lemnul este un element de bază într-o locuință amenajată în stil nordic și se poate regăsi în nenumărate elemente, de la grinzi expuse, uși elegante, piese de mobilier și până la accesorii decorative, cum ar fi lampadare și veioze, tăvi sau sculpturi. Fără îndoială, o trăsătură tipică designului scandinav este lemnul folosit din abundență, chiar și în cele mai surprinzătoare locuri.

Alb pe alb este o altă idee de amenajare scandinavă. Pereții albi împreună cu piese de mobilier și țesături albe evocă puritate, curățenie, dar și rafinament și chiar încredere. Alb pe alb este o alegere atemporală, care conduce către o adevărată amenajare scandinavă.

Lasă un Comentariu...

*