3 modalități de creștere a eficienței energetice pentru locuința ta

Dacă vrei să te bucuri de facturi mai mici cu încălzirea în această iarnă, ar trebui să te întrebi dacă locuința ta este eficientă din punct de vedere energetic și ce îmbunătățiri poți face pentru a reduce pierderile de căldură. Atunci când vorbim de o eficiență energetică, vorbim de fapt ca capacitatea unui spațiu de a conserva căldura în interior. Cu cât eficiența energetică a locuinței este mai mare, cu atât facturile vor fi mai mici – spre exemplu, dacă termoizolezi casa corect, poți reduce costurile cu încălzirea în sezonul rece chiar și cu 40%.

3 modalități de creștere a eficienței energetice pentru locuința taDacă știi că locuința ta nu stă chiar atât de bine la capitolul eficiență, ar fi bine să iei în considerare următoarele modalități de reducere a pierderilor de căldură:

  1. Izolează țevile și a conductelor care transportă agentul termic.

Specialiștii recomandă o izolație țevi  nu doar pentru limitarea pierderilor de căldură, ci și pentru evitarea umidității și protejarea instalațiilor. Dacă ai o casă cu etaj și izolezi corect țevile, vei vedea că nu va mai trebui să aștepți câteva minute bune până ce apa caldă ajunge la robinet pentru că apa este menținută fierbinte, iar frecvența ciclurilor de încălzire va fi redusă. Gândește-te câți bani poți economisi cu o izolare a punților termice și a țevilor și conductelor! Este o investiție pe termen lung pe care merită să o faci cât mai repede. Ține cont și de faptul că o astfel de lucrare va crește și rezistența și durata de viață a instalațiilor.

  1. Izolează cât mai bine punțile termice.

Punțile termice sunt acele puncte prin care se pierde căldura. Sunt localizate de cele mai multe ori la nivelul fundației, al pardoselii, al pereților exteriori și al acoperișului. Izolarea termică corectă a acestor zone este primul pas pe care trebuie să îl faci pentru a păstra căldura în interior și a crește eficiența energetică a locuinței. Un material extrem de popular, inovativ și util într-o astfel de situație este o folie aluminiu izolație termică care asigură o scădere a transferului termic cu până la 95-97%. Este un material inventat și perfecționat de către NASA, tocmai pentru a revoluționa domeniul izolării termice. Dacă alegi să investești în izolarea corespunzătoare a pereților, acoperișului și podelei, cu siguranță în următoarele ierni nu îți vei mai face griji pentru factura la încălzire. Mai mult decât atât, în sezonul cald te vei bucura și de multă răcoare în interiorul locuinței, tocmai pentru că izolarea ține canicula la distanță.

  1. Înlocuiește centrala veche cu una în condensare.

 Dacă încălzirea locuinței tale se face cu o centrală termică veche, ar fi bine să o înlocuiești în viitorul apropiat cu una în condensare ce îți poate aduce o economie de energie chiar și cu 20%. Centralele termice în condensare au extrem de multe avantaje, motiv pentru care au ajuns pe primul loc în topul opțiunilor de încălzire a locuinței. Acest tip de centrală termică poate atinge un randament de 110% datorită principiilor sale de funcționare. În plus, o centrală termică în condensare are o durată de viață mai crescută și reprezintă o variantă mult mai prietenoasă cu mediul – emisiile de noxe sunt mult mai reduse în acest caz.

Ia în considerare aceste modalități de creștere a eficienței energetică pentru locuința ta, conturează un buget și vezi ce modificări bifezi pentru a te bucura de facturi mai mici la energie și de un confort ridicat la interior.

 

 

Lasă un Comentariu...

*