Cum să îți protejezi locuința? Iată 5 lucruri pe care trebuie să le cunoști!

Indiferent dacă locuiești la casă sau la bloc, trebuie să îți știi locuința în siguranță. Tot ceea ce trebuie să faci este să fii prudent și să urmezi câteva lucruri importante în așa fel încât locuința ta să nu fie afectată de inundații sau incendii.

Acasă este locul în care te simți cel mai bine, este refugiul tău de peste zi și de aceea, prețuiești fiecare obiect, fiecare colțișor din casa ta. Vrei ca aceasta să fie în siguranță, să fie ferită de evenimente nedorite și de aceea este bine să iei în calcul câteva lucruri importante.

Desigur, poți fi protejat și cu ocazia încheierii unei polițe de asigurare, însă pe lângă aceasta ar trebui să ai în vedere montarea unor sisteme de protecție care să prevină situații mai grave.

Iată mai jos 5 lucruri pe care trebuie să le cunoști și care te ajută să îți protejezi locuința:

1. Montează acest senzor de temperatură – cu siguranță nu dorești ca locuința ta să fie victima unui incendiu și de aceea prin montarea acestui senzor de temperatură ai putea preveni astfel de probleme. Detecția se face imediat, performanța acestui produs fiind destul de bună. Aceste norme antiincendiu precizează folosirea acestor produse, mai ales în cazul clădirilor aglomerate, spații de birouri sau clădiri publice. Bineînțeles, locuința ta este importantă pentru tine și de aceea ai putea apela la acest tip de produs.

2. Ai în vedere detectoarele de gaze! Un detector de gaze poate semnala prezența unor scurgeri de gaze imediat și ca atare poate preveni un adevărat dezastru. Atunci când locuința nu este nouă și instalația de gaze are o anumită vechime montarea unui detector de gaze devine obligatorie, potrivit ANRE. Ca atare, montarea unui detector de gaze poate fi o soluție potrivită pentru protecția locuinței tale și pentru evitarea unei explozii.

3. Detectorul de apă, montat în spațiile cu risc! Pentru a preveni o inundație datorată unor scurgeri de apă, atunci ai putea apela la un detector de apă. Acesta reușește să depisteze aceste scurgeri nedorite și cu ajutorul alarmei poate da de veste situația care este pe cale să izbucnească și care să vă transforme locuința într-un adevărat dezastru.

4. Izolația acoperișului cu vată minerală! Poate că ai impresia că aceasta nu are cum să te ajute pentru prevenirea unui incendiu. Cu toate acestea, temperaturile crescute ale acoperișului ar putea determina izbucnirea unui incendiu. De aceea, ar fi bine să iei în calcul izolația acoperișului cu vată minerală bazaltică, un produs cu multiple caracteristici ignifuge, prevenind astfel incendiile.

5. Siguranțe electrice bune! Se spune că instalația electrică prezintă continuu un risc de incendiu, mai ales dacă nu este făcută corect. De aceea, ar fi bine de avut în vedere montarea unor siguranțe electrice care să prevină astfel de evenimente neplăcute, dar și a unor cabluri de bună calitate. Disjunctoarele diferențiale protejează pentru suprasarcină, electrocutare și scurtcircuit. De asemenea, ai putea monta un adaptor cu protecție la supratensiune, prevenind astfel situațiile nedorite.

Lasă un Comentariu...

*