4 sfaturi pentru siguranța casei și grădinii tale

Curtea casei este la fel de specială ca însăși casa, pentru că aici cei mici se joacă indiferent de anotimp, aici creați amintiri alături de întreaga familie, tot aici faceți cele mai gustoase grătare alături de prieteni, iar în diminețile de vară stați pe spate și sorbiți o cafea. Poate că ați depus efortul de a amenaja o curte care să se potrivească nevoilor tuturor membrilor familiei, așa că următorul pas ar fi să o protejați.

În rândurile care urmează, veți afla cum puteți proteja mobilierul de exerior și alte obiecte atât împotriva furtului, cât și împotriva condițiilor meteo dure.

  1. Lăsați o lumină aprinsă. Una dintre cele mai simple metode de a vă asigura casa în interior și în exterior este să luminați cât mai bine toată proprietatea. Lăsând o lumină pe verandă sau instalând lămpi cu senzori, puteți descuraja infractorii, iar membrii familiei și prietenii vor ajunge în siguranță în casă la lăsarea întunericului. Dacă dispuneți de o curte generoasă, poate doriți să luați în considerare instalarea mai multor lămpi de exterior, așa cum veți găsi aici. Obiectivul iluminatului exterior este de a limita punctele oarbe și de a vă oferi acoperire totală.
  2. Puneți un lacăt la magazie. Mulți proprietari construiesc o magazie sau o căsuță de grădină pentru a beneficia de spațiu suplimentar de depozitare pentru o varietate de articole, de la ustensile de grădinărit, mașină de tuns iarba și alte echipamente. Din păcate, o magazie în grădină fără un lacăt este o țintă foarte ușoară. Asigurați-vă că blocați magazia cu un lacăt pentru a vă proteja bunurile depozitate. Dacă magazia este situată la o distanță bună de casă, puteți lua în considerare și alte măsuri suplimentare de securitate, cum ar fi camerele de supraveghere exterioare.
  3. Depozitați lucrurile în interior. Puteți proteja în mod eficient mobilierul de grădină împotriva furtului și a vremii aspre, păstrând piesele de mobilier într-un depozit atunci când nu le utilizați. Asta nu înseamnă că trebuie să depozitați tot setul de mese după fiecare grătar în familie, dar ar trebui să mutați mobilierul într-un depozit protejat în lunile friguroase de iarnă. Nu numai că veți elimina riscul de a fi furat, dar totodată veți menține mobilierul în condiții mai bune pentru anii următori. Atunci când mobilierul de terasă este lăsat afară pentru perioade lungi de timp, culorile materialelor încep să se estompeze, se formează rugină, se dezvoltă mucegai, apar fisuri și multe altele. Poate părea un efort considerabil să mutați setul de terasă în interior, dar calitatea pe termen lung va merita tot acest efort.
  4. Folosiți huse pentru mobilă. Husele pentru mobilierul de exterior pot reprezenta o investiție excelentă în calitatea mobilierului, precum și o excelentă formă de protecție. Pentru a evita să atrageți atenția nedorită, nu trebuie decât să acoperiți mobilierul de terasă cu huse adecvate. De asemenea, veți proteja piesele de mobilier de expunerea prelungită la soare și de deteriorarea cauzată de apă și umiditate. Trebuie doar să achiziționați tipul potrivit de huse în funcție de climat, altfel puteți declanșa formarea mucegaiului. De exemplu, în clima extrem de umedă, optați pentru huse ușoare, care sunt bine ventilate.

În cele din urmă, camerele de securitate instalate la exteriorul casei pot fi cel mai mare atu atunci când vine vorba de protejarea bunurilor exterioare împotriva furtului. Nu numai că veți monitoriza proprietatea, dar îi puteți surprinde pe hoți pe cameră și îi puteți raporta autorităților în caz de comitere a unei infracțiuni. Camerele de securitate inteligente pot chiar să adauge valoare proprietății, oferind tuturor membrilor sentimentul de siguranță. Cel mai mare beneficiu pe care îl prezintă camerele de securitate exterioare este însă potențialul lor de a descuraja activitatea infracțională. Studiile recente confirmă faptul că majoritatea hoților evită locuințele dotate cu echipamente de securitate foarte vizibile.

Lasă un Comentariu...

*