3 lucruri pe care le poți face pentru a lumina o cameră întunecată

O cameră întunecată poate fi o provocare pentru mulți dintre noi, și asta pentru că apreciem lumina naturală și beneficiile pe care ea le oferă. Atunci când lumina naturală invadează un spațiu, poate face ca acea încăpere să pară mai mare, mai curată și mai relaxantă, așa că nu este de mirare că apelăm la tot felul de inovații și tehnici pentru a ne lumina casele. Chiar și în cazul acelor camere care nu au nicio fereastră sau sunt prevăzute cu o fereastră foarte mică, tot există modalități prin care putem să le luminăm.

20455 - lucruri pe care le poți face pentru a lumina o cameră întunecată

Iată, așadar, câteva modalități prin care puteți lumina o cameră întunecată:

  1. Instalați ferestre, luminatoare și utilizați lămpi inteligente. Desigur, cel mai bun mod de a aduce lumina naturală în orice încăpere implică instalarea unei ferestre. Ferestrele mici pot face o mare diferență în spații precum o baie sau un subsol. Cu toate acestea, dacă problemele legate de confidențialitate vă împiedică din a instala o fereastră, bazați-vă pe lămpi inteligente care vă luminează calea, vă oferă cantitatea de lumină de care aveți nevoie în orice moment și care sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic. Tot pentru a spori lumina din interiorul unei încăperi problematice, puteți instala un luminator. Este o modalitate excelentă de a încorpora lumina naturală fără a sacrifica spațiul de perete. Pe de altă parte, dacă aveți ferestre care dau tocmai într-o stradă foarte aglomerată și vă vedeți nevoiți să stați cu draperiile trase de dimineață și până seară, alungând astfel lumina naturală, ceea ce puteți face este să acoperiți fereastra cu folie sau să folosiți perdele din in sau din bumbac. Acestea sunt toate soluții excelente care vă sporesc intimitatea și care permit pătrunderea luminii naturale.
  2. Utilizați oglinzi și spoturi led inteligente. Poate că știți deja că felul în care ne decorăm locuințele poate contribui semnificativ la cât de luminoase sau întunecate arată. În spațiile întunecate, cum ar fi în holuri sau în dressing, dar și deasupra unei galerii de artă sau a unei vitrine, puteți folosi spoturi led inteligente. De asemenea, optați pentru elemente care au capacitatea de a reflecta, cum ar fi elementele metalice care sunt atât de populare și care reflectă lumina. Chiar mai bine, dacă aveți un perete disponibil, montați o oglindă sau două, de diferite dimensiuni, care vor răspândi lumină de jur-împrejurul camerei.
  3. Folosiți culori deschise. Dacă instalarea unei ferestre nu este o opțiune, atunci luați în considerare schimbarea culorii varului de pe pereți. Nuanțele mai deschise reflectă lumina, în timp ce culorile închise o absorb. În acele încăperi în care lumina naturală este limitată, alegeți o paletă de culori neutre, deoarece culorile mai deschise vor determina întotdeauna ca un spațiu să pară mai luminos. Puteți introduce doar câteva accente îndrăznețe în decor. Similar cu varul de pe pereți, decorul pardoselii are și el o influență puternică. Un covor întunecat va absorbi lumina care pătrunde, în timp ce un covor cu o nuanță mai deschisă va ajuta la reflectarea mai bună a luminii. O textură sau un material natural ar putea chiar să facă încăperea să se simtă mai aerisită, în funcție de schema de culori pe care ați ales-o.

Ați putea fi surprinși să aflați că și perdelele pot ajuta, de fapt, să sporim lumina naturală într-o încăpere. Trebuie doar să le montăm în mod corespunzător, pentru a ne face locuința să pară mai mare decât este în realitate. Pe lângă câteva actualizări arhitecturale majore, cum ar fi instalarea mai multor ferestre, doriți să vă asigurați că maximizați cantitatea de lumină care pătrunde în încăpere. Prin urmare, montați perdelele cât mai aproape de tavan sau montați galeria pe tavan și încercați să acoperiți o suprafață cât mai mare, care să depășească substanțial lățimea ferestrelor. Astfel, veți permite luminii să intre în încăpere și, totodată, acest truc va face ca ferestrele să pară mai mari decât sunt în realitate.

Lasă un Comentariu...

*