Ce trebuie să știi ca să realizezi o conexiune electrică sigură și funcțională?

În fiecare an, mii de incendii sunt rezultatul unor probleme comune care au legătură cu instalațiile electrice. Pe măsură ce locuințele mai vechi sunt renovate, unele prize sunt înlocuite în mod defectuos sau multe alte așa-numite reparații sunt, de fapt, erori grave, care pot duce la pagube costisitoare sau vătămări corporale. Conexiunile electrice se află în toate încăperile din casă, precum și în afara casei. Cablurile electrice se conectează la întrerupătoare, prize, electrocasnice, contoare și întrerupătoare de circuit. Există o serie de modalități prin care puteți realiza aceste conexiuni, dar întotdeauna este indicat să apelați la un electrician din București pentru a efectuarea aceste conexiuni într-un mod sigur și durabil.

Conexiunile defectuoase pot provoca încălzirea cablurilor electrice și a dispozitivelor și reprezintă una dintre principalele cauze de incendiu. De aceea, conexiunile electrice sigure trebuie să fie considerate o prioritate.

Vă prezentăm în rândurile următoare cele mai importante aspecte de care trebuie să țineți cont atunci când efectuați conexiuni electrice. Întâi de toate, cablul electric dimensionat corespunzător și întrerupătoarele cu dimensiuni adecvate conectate la fire sunt foarte importante. O conexiune slabă poate duce la un incendiu, pe când siguranța electrică trebuie să fie întotdeauna privită cu seriozitate. 

Conexiuni electrice pentru aparate și alte echipamente casnice

Fiecare aparat, fie că este vorba de un aparat clasic de bucătărie, cum ar fi un prăjitor de pâine sau un expressor, are o conexiune electrică. Prin urmare, fiecare aparat necesită o priză, dar este indicat să nu supraaglomerați o singură priză cu mai multe aparate sau prin folosirea unui prelungitor. În plus, este indicat să nu folosiți aceeași priză și pentru electrocasnicele majore și pentru alte aparate. De exemplu, puteți folosi o priză pentru un fierbător și un prăjitor de pâine, dar nu este recomandat să folosiți aceeași priză pentru un frigider și o mașină de spălat vase.

Culoarea, dimensiunea și tipurile de fire adecvate pentru utilizare

Înainte de a putea realiza conexiuni electrice, trebuie să știți mai întâi ce tip de fire să utilizați pentru instalare, ce culoare este necesară și care este dimensiunea adecvată pentru a manipula sarcina circuitului. Culorile firelor sunt deosebit de importante, iar persoanele specializate pot identifica rapid dacă un fir este neutru sau are rol de împământare. Dimensiunea corectă a firului este, la rândul său, de o importanță crucială. Dimensiunea firului variază, de asemenea, în funcție de tipul de cablu pe care îl instalați.

În general, conexiunile electrice realizate în mod corespunzător vă vor asigura o locuință lipsită de probleme electrice. Înainte de a încerca să conectați sau să deconectați un dispozitiv electric, cum a fi un contor electric, un panou electric sau un subpanou, asigurați-vă că știți unde să amplasați fiecare fir în parte.

Conexiunile dispozitivelor electrice

Dispozitivele electrice trebuie să fie cablate pentru a face conexiunile electrice sigure și securizate. Unele aparate au nevoie de prize de doar 120 de volți, dar alte echipamente pot avea nevoie de prize de 240 de volți. Conectarea firelor la terminalele dispozitivului nu este suficientă. Trebuie să cunoașteți modul corect de a prinde, îndoi și strânge conexiunile astfel încât să vă ofere o conexiune sigură și funcțională pentru o perioadă cât mai îndelungată de timp.

Lasă un Comentariu...

*