6 proiecte de îmbunătățire a locuinței pentru viitorii părinți

În perioada sarcinii, părinții, în special viitoarele mămici, simt o nevoie urgentă de a-și pune la punct întreaga locuință, așa că încep să facă o curățenie generală, să repare tot ce este de reparat și să pregătească dormitorul micuțului. E instinctul de „cuibărire” prin care mămica încearcă să își aștepte puiul în cea mai confortabilă, plăcută, călduroasă și primitoare căsuță. Procesul acesta de „cuibărire”, deși este unul destul de solicitant, ar trebui să fie o experiență distractivă și plină de satisfacții.

21069 - proiecte de îmbunătățire a locuinței pentru viitorii părinți

Mai jos veți găsi 6 proiecte prin care vă puteți îmbunătăți locuința pentru ca micuțul să sosească într-o atmosferă calmă, pașnică și sigură:

  1. Preluați controlul temperaturii. Majoritatea specialiștilor recomandă menținerea temperaturii în camera bebelușului între 18 și 20 de grade Celsius. Pentru a regla temperatura din locuință, investiți într-un termostat inteligent. Un astfel de dispozitiv vă asigură că temperatura este confortabilă pentru bebeluș, dar totodată va reduce și facturile lunare de încălzire.
  2. Achiziționați un sistem de securitate. Acest proiect poate fi abordat în câteva moduri. Prima abordare implică o cameră de supraveghere, completată cu monitorizare profesională care vă oferă securitate constantă și liniște sufletească, iar a doua abordare poate consta într-un sistem inteligent automonitorizat, care poate fi prevăzut cu senzori care vă trimit alerte mobile pe telefon, atunci când cineva accesează anumite zone din casă.
  3. Decideți care va fi camera bebelușului. Camera bebelușului înseamnă mai degrabă locul unde este amplasată în casă și mai puțin câți metri pătrați numără. În primele luni de viață, va trebui să aveți acces imediat la camera sa pentru a-l putea hrăni, schimba și calma, mai ales în timpul nopții. Dacă nu dispuneți de o cameră care să poată fi transformată cu ușurință într-un dormitor de bebe sau dacă doriți ca dormitorul să poate fi transformat într-o cameră de adolescent pe măsură ce copilul va crește, puteți lua în calcul o extindere a casei sau o remodelare de amploare.
  4. Alegeți vopseaua. După ce ați decis care va fi camera bebelușului, este timpul să alegeți culoarea de vopsea și să calculați de câtă vopsea veți avea nevoie. Este important să alegeți vopsea de o calitate cât mai bună, cu proprietăți de dezinfectare și lipsită de latex sau alte ingrediente nocive. Proiectul acesta se va aborda cu mult timp înainte de nașterea copilului, tocmai pentru a fi siguri că încăperea s-a uscat complet și că puteți duce acolo toate lucrurile micuțului.
  5. Verificați calitatea aerului. Recomandat este să verificați locuința pentru eventualele depozite de mucegai, igrasie și umiditate. Poate că ar fi bine să apelați la serviciile unui specialist. Cu toate că în prezent putem găsi în magazine câteva truse cu teste de verificare a calității aerului, aceste teste sunt limitate și evaluează numai poluanții specifici și nivelurile acestora. Un specialist va putea efectua un test cuprinzător al calității aerului, asigurându-se că nu ratează nimic.
  6. Investiți în monitorizare video inteligentă. Mulți viitori părinți se gândesc să opteze pentru un monitor cu sunet pentru camera bebelușului, dar la fel de bine puteți alege un monitor video. Un astfel de monitor video vă ajută să vă supravegheați copilul în orice clipă, plus că poate fi însoțit de o aplicație mobilă care vă oferă acces securizat în flux, astfel încât să puteți face check-in oricând doriți.

Nu în ultimul rând, încercați să puneți la punct detectoarele de monoxid de carbon și fum. Puteți opta pentru o alarmă inteligentă de fum și monoxid de carbon care trimite alerte pe telefonul mobil când ceva nu este în regulă. De asemenea, unele modele de alarmă se aprind ori de câte ori cineva trece sub ele, oferind o lumină reconfortantă, mai ales când vă deplasați în mijlocul nopții în camera bebelușului.

 

Lasă un Comentariu...

*