5 moduri prin care poți maximiza confortul interior în această toamnă

La începutul toamnei, vremea tinde să fie frumoasă, dar treptat, se instalează și temperaturile scăzute însoțite de ploi. Nu este neobișnuit în multe zone din țara noastră să ningă înainte ca iarna să își intre în drepturi. Indiferent de vremea de afară, însă, vă puteți îmbunătăți confortul interior. Un nou termostat, utilizarea unei aeroterme, întreținerea centralei și folosirea unui dezumidificator sunt doar câteva modalități prin care puteți maximiza confortul propriei locuințe.

21756 - 5 moduri prin care poți maximiza confortul interior în această toamnăIată ce puteți face pentru a vă bucura de stare de bine indiferent de capriciile vremii:

  1. Bucurați-vă de confort termic și economisiți bani. Sună contradictoriu, deoarece confortul termic presupune să plătim facturi uriașe la energie. Totuși, dacă veți folosi aeroterme în acele încăperi unde stați în cea mai mare parte a timpului în loc să încălziți întrega locuință, veți beneficia de confort și veți face și economii. Ceea ce mai puteți face este să instalați un termostat programabil. Este una dintre cele mai simple și mai rapide modalități de a îmbunătăți confortul interior în această toamnă. Cu acest tip de termostat, puteți stabili un program de încălzire care să țină ritmul cu stilul personal de viață. Puteți seta termostatul să reducă căldura atunci când sunteți departe de casă și să măriți temperatura la întoarcere. Menținând casa la o temperatură mai moderată atunci când nu sunteți acolo, veți reduce uzura centralei și veți economisi bani. De asemenea, puteți lua în considerare un termostat inteligent, care învață comportamentul și reglează automat temperatura pentru a vă satisface nevoile.
  2. Îmbunătățiți controlul umidității. Dacă locuința suferă de un nivel prea ridicat de umiditate, veți simți că este mult mai cald, dar aerul pe care îl respirați nu va fi neaparat calitativ. Pe de altă parte, nivelurile scăzute de umiditate pot cauza crăparea și uscarea pielii. Din fericire, cu umidificatoare și dezumidificatoare cu purificator puteți controla cu ușurință umiditatea din fiecare încăpere a casei, îmbunătățind totodată calitatea aerului.
  3. Schimbați filtru de aer. Filtrul de aer de care dispune sistemul de încălzire împiedică praful, murdăria și alte particule să se acumuleze pe ventilator și pe alte componente. În plus, deoarece filtrează praful și murdăria, asta ajută la îmbunătățirea calității aerului din întreaga locuință. Aerul mai curat poate reduce simptomele alergiei și astmului, ceea ce reprezintă o modalitate excelentă de a îmbunătăți confortul interior în această toamnă. Majoritatea producătorilor de sisteme de încălzire vor explica în manualul unității cât de des se schimbă filtrul de aer.
  4. Investiți în întreținerea regulată a sistemului de încălzire. Investiția în întreținerea profesională a sistemului de încălzire este o altă modalitate de a maximiza confortul în propria locuință. În mod ideal, un specialist ar trebui să verifice sistemul de încălzire cel puțin o dată pe an, în special înainte de debutul sezonului rece. Tehnicianul va inspecta întregul sistem de încălzire pentru a se asigura că toate piesele sunt curate și funcționează așa cum ar trebui. Identificarea problemelor din sistemul de încălzire și remedierea acestora cât mai curând posibil reprezintă cea mai bună modalitate de a spori eficiența sistemului, dar și durata sa de funcționare.
  5. Utilizați plante de interior. Există multe tipuri diferite de plante pe care le puteți crește în casă și care îmbunătățesc calitatea aerului din interior. Majoritatea acestor plante sunt ușor de întreținut și funcționează excepțional de bine pentru a elimina poluanții nocivi. Tipurile de plante din care puteți alege includ Crinul Păcii, iedera englezească, feriga, palmierii de interior, Dracaena, Aloe Vera și crizantema.

În cele din urmă, bucurați-vă de vremea confortabilă care se meține uneori chiar și până la jumătatea lunii octombrie și deschideți ferestrele. Atât timp cât temperaturile sunt încă plăcute, puteți profita de asta și puteți deschide ferestrele în fiecare încăpere pentru a se aerisi complet. Deoarece aerul din interiorul casei se va îmbina cu aerul din exterior, acest lucru va îmbunătăți calitatea aerului din casă și nivelul de confort de care beneficiați.

Lasă un Comentariu...

*