5 lucruri pe care trebuie să le ai în vedere pentru sezonul rece atunci când locuiești la casă

Venirea sezonului rece nu este deloc departe, iar atunci când locuiești la casă ai mult mai multe lucruri de făcut și de aranjat.

Temperaturile negative nu trebuie deloc să ne ia prin surprindere și de aceea tot ceea ce vom face este să pregătim totul în așa fel încât totul să fie la locul său.

Iată mai jos 5 lucruri pe care trebuie să le ai în vedere pentru sezonul rece atunci când locuiești la casă:

  1. Verifică centrala termică și înlocuiește piesele stricate. Vei putea găsi soluții eficiente, apelând la piesecentrale.com, acolo unde există o gamă completă de produse, aproape pentru orice tip de centrală termică. Verificarea centralei trebuie să se facă indiferent dacă este pe gaze, electrică, pe lemne sau pe peleți. Dacă în cazul centralei termice pe gaze este nevoie de o verificare atentă din partea unei firme specializate, astfel încât să se prevină scurgerile de gaze, în cazul centralelor termice electrice sau pe lemne, verificarea trebuie să se facă la fel de atent, fie cu ajutorul unei firme specializate, așa cum este recomandat, fie observând direct dacă funcționează corect sau nu. Înlocuirea pieselor este necesară, chiar și atunci când există o suspiciune că se poate strica, prevenind astfel oprirea din funcțiune în timpul sezonului rece.
  2. Ai în vedere boilerul pentru a fi sigur că poate să asigure apa caldă menajeră din timpul iernii. Atunci când se constată că este nevoie, ar fi bine să se înlocuiască rezistența cu această rezistență pentru boiler, fiind una dintre componentele care se defectează cel mai repede și astfel nu s-ar mai putea asigura necesarul de apă caldă menajeră.
  3. Verifică coșul de fum dacă ai centrală termică pe lemne sau pe peleți. Coșul de fum face parte din categoria celor mai importante accesorii atunci când vorbim despre buna funcționare a centralei pe lemne. Dacă acesta nu este bine făcut sau izolat, atunci este posibil ca centrala termică să nu funcționeze corect, ba chiar mai mult de atât să fie un risc major pentru locuința dvs, pentru incendiu.
  4. Adăpostește florile pentru iarnă! Chiar dacă iubești să stai în aer liber și nu te poți dezlipi de terase, odată cu venirea sezonului rece ar trebui să iei în calcul adăpostirea florilor de pe terase, mai ales dacă spațiul este neîncălzit. La temperaturi foarte mici, florile vor îngheța și le vei pierde. De aceea, este indicat să le bagi la adăpost, în casă și să le îngrijești până în primăvară, atunci când afară este destul de cald pentru a putea rezista temperaturilor.
  5. Ai grijă de grădină și de plantele din grădină! Atunci când afară este frig este indicat să învelești plantele din grădină ce nu suportă temperaturi prea mici, fiind astfel ferite de îngheț. Fie că este vorba despre smochin ori despre magnolie sau despre alte plante ce rezistă unor temperaturi crescute, ar fi bine să asculți sfaturile specialiștilor și să le adăpostești cum trebuie în timpul sezonului rece.

Lasă un Comentariu...

*