5 aspecte la care să fii atent atunci când îți cumperi o nouă locuință

Înainte de a achiziționa o nouă locuință, indiferent că este vorba despre o proprietate ridicată cu mai mulți ani în urmă sau despre o locuință recent construită de dezvoltatorii de imobiliare, cumpărătorii sunt încurajați să efectueze o inspecție amănunțită. Asta înseamnă să colaborați cu un inspector de locuințe care va ști cel mai bine să examineze potențiala viitoare locuință și va ști să vă indice care sunt plusurile și minusurile.

21062 - aspecte la care să fii atent atunci când îți cumperi o nouă locuință

Nu este deloc recomandat să cheltuiți sume uriașe sau să vă împrumutați pe zeci de ani fără să știți care sunt părțile negative ale viitoarei locuințe sau care sunt acele aspecte care ar trebui numaidecât îmbunătățite. În general, majoritatea inspecțiilor la domiciliu pot dura chiar și câteva ore și, în ciuda acestui interval de timp, este bine să vă alăturați inspectorului în timpul examinării pentru a-i putea adresa întrebări suplimentare și pentru a ști mai precis care sunt problemele existente și eventualele consecințe.

Iată ce aspecte poate acoperi o inspecție la domiciliu efectuată de către un specialist:

  1. Orice locuință este prevăzută cu lumină, dar dacă sistemul electric nu funcționează corespunzător, s-ar putea să fie necesar să scoateți bani din buzunar pentru a-l pune la punct. Inspectorul de locuințe ar trebui să examineze fiecare priză din încăperi, întrerupătoarele, panoul principal, corpurile de iluminat și toate cablurile electrice.
  2. Exteriorul casei. Inspectorul de locuințe se va plimba în jurul casei pentru a evalua starea sa și din exterior. Aspectele analizate vor include amenajarea proprietății, cât de nivelat este terenul, drenajul, starea aleilor, a gardului, dar și cât de bine sunt întreținute ferestrele și trotuarele. Deși unele probleme la exterior pot fi rezolvate cu unele materiale accesibile, cum ar fi polizoare ieftine pentru renovarea elementelor din lemn sau pavele pentru modernizarea aleilor, ar fi minunat să găsiți o proprietate cu un exterior foarte bine pus la punct. Asta poate însemna economii destul de semnificative.
  3. Pereți, plafoane, pardoseli, fundație și acoperiș. Potențialii cumpărători ar trebui să acorde o atenție deosebită elementelor structurale ale proprietății. Problemele legate de acoperiș și fundații pot implica sume mari de bani. Inspectorul va analiza riguros starea acoperișului și a fundației pentru ca potențialii cumpărători să aibă o imagine clară a stării lor actuale, o idee generală a duratei de funcționare rămase și care sunt pașii care trebuie efectuați pentru a menține proprietatea în stare excelentă.
  4. Ventilație și izolație. Ferestrele, ușile și acoperișul ar trebui să fie în stare impecabilă de funcționare pentru a ști sigur că în noua locuință veți avea parte de confort. Prin urmare, inspectorul de locuințe va examina starea ușilor și a ferestrelor, ventilația și izolația în toată casa. De asemenea, dacă locuința este prevăzută cu un sistem de aer condiționat, și acesta va fi examinat pentru a ști sigur că este funcțional. La rândul său, sistemul de încălzire va fi analizat în detaliu, la fel și celelalte posibile echipamente, cum ar fi cazan, pompă de căldură, boiler, coș de fum sau șemineu.
  5. Instalații sanitare. Este unul dintre principalele aspecte examinate la o nouă casă. Dacă urmează să achiziționați o proprietate, trebuie să vă asigurați că instalațiile sanitare și țevile sunt în stare perfectă. Inspectorul de locuințe va evalua canalizarea, toaletele, dușurile, chiuvetele, bateriile și toate conductele legate de instalațiile sanitare din casă.

În cele din urmă, cu excepția cazului în care intenționați să parcați pe stradă sau pe o alee, ar trebui să îi solicitați inspectorului să examineze locul de parcare aferent proprietății sau eventualul garaj, inclusiv ușa, mecanismele de deschidere și blocare, luminile, acoperișul și ferestrele.

Lasă un Comentariu...

*