4 modalități moderne prin care poți îmbunătăți siguranța casei tale

În urmă cu ceva timp, dacă un intrus pătrundea într-o casă, sistemul de securitate cu care era prevăzută locuința emitea o alarmă și, dacă era monitorizat, alerta poliția. În prezent, progresele în ceea ce privește supravegherea video, senzorii de mișcare, tehnologia fără fir și automatizarea locuinței au făcut posibil să ne asigurăm complet locuințele, să le știm închise etanș atunci când nu suntem acasă, dar și ori de câte ori apare o schimbare sau o mișcare suspicioasă, cum ar fi o persoană care circulă pe alee, o persoană care sună la ușa din față, cineva care merge în curtea din spate, o fereastră deschisă, cineva care se joacă cu animalele de companie și alte asemenea mișcări care pot părea suspicioase. Foarte multe sisteme moderne de siguranță ne avertizează convenabil pe dispozitivul mobil ori de câte ori are loc o mișcare străină.

Există mai multe abordări pe care le-am putea lua în considerare pentru îmbunătățirea securității casei, precum și o serie de opțiuni. Iată câteva dintre ele:

  1. Consolidați structurile existente. Când vine vorba de siguranța întregii locuințe, cea mai bună linie de apărare vine odată cu consolidarea structurilor existente. Prin urmare, schimbați încuietorile ușilor și verificați dacă toate ferestrele și încuietorile sunt sigure și funcționează corect. Optați pentru un sistem de automatizare porți și consolidați chiar și acele puncte de intrare mai puțin evidente, cum ar fi luminatoarele sau ușile destinate animalelor de companie. Tundeți tufișurile, arbuștii sau gardurile vii pentru a împiedica intrușii să se ascundă după ele și să urmărească în casă pentru a identifica momentul oportun pentru deschiderea unei ferestre sau pentru o spargere. Ori de câte ori plecați de acasă pentru o perioadă mai lungă de timp, nu schimbați mesajul de întâmpinare al robotului telefonic și nu lăsați note pe ușa de la intrare. Dacă lucrați la un proiect de îmbunătățire a locuinței, depozitați scările și uneltele departe de privirile celorlalți.
  2. Instalați senzori și temporizatori. Iluminarea adecvată la exteriorul casei permite supravegherea, definește spațiul și ghidează oaspeții în siguranță. În interiorul casei, corpurile de iluminat ar trebui să creeze sentimentul că cineva este mereu acasă. Pentru iluminatul exterior, fotosenzorii pot spori securitatea, menținând un nivel bun de lumină în timpul nopții. Dacă veți opta pentru senzori de mișcare, aceștia vor aprinde automat luminile atunci când este detectată mișcare. La rândul lor, temporizatoarele pentru priză sunt comune și ieftine. Un temporizator se activează, de exemplu, la depistarea întunericului și se stinge automat la depistarea luminii.
  3. Senzori pentru toată casa. Dacă v-ați hotărât asupra unui sistem de securitate pentru întreaga locuință, este important să fiți extrem de minuțioși atunci când îl instalați în casă. Sistemul de alarmă ar trebui să se activeze înainte ca cineva să intre în casă, nu în timp ce intrusul se plimbă deja prin casă. Explorați atât sistemele cu fir, cât și cele fără fir și alegeți acel sistem care răspunde nevoilor întregii case.
  4. Anticipați potențialele probleme. Dacă veți opta pentru senzori perimetrali și interiori, ar trebui să aflați de la compania care asigură securitate la domiciliu care este protocolul în vigoare în cazul în care sistemul are un defect în timp ce sunteți în afara orașului.

Nu în ultimul rând, asigurați-vă că utilizați toată protecția oferită de întreaga locuință, inclusiv sistemul de securitate, cât și structura fizică existentă. Chiar și cel mai avansat sistem de securitate va eșua dacă uitați ușa deschisă, dacă aparatul de aer condiționat nu este montat corespunzător sau dacă ați uitat să setați alarma.

Lasă un Comentariu...

*