Considerat un material mai dur decât betonul, mai puțin afectat de insecte comparativ cu celelalte tipuri de lemn (pentru că pentru multe dintre insectele ce atacă lemnul, bambusul nu este comestibil), bambusul a revoluționat domeniul construcțiilor, cel puțin în Indonezia.
O tânără pe nume Elora Hardy a lăsat New Yorkul și succesul în design pentru a demonstra faptul că lemnul de bambus este subestimat și că prin intermediul său pot lua naștere habitate interesante ca arhitectură, nu foarte departe de cea tradițională a locului, însă adaptată la stilul de viață al secolului XXI.
Complexul de lux, cu spații de locuit concepute pe mai multe nivele, privit de sus, are un aspect extrem de plăcut, seamănă cu o frunză, încadrându-se plăcut în decorul natural.
Cu toate acestea, nu putem să nu revenim la bambus, unul dintre copacii care cresc cel mai repede din lume, care echivalează rezistența oțelului și care tratat corespunzător împotriva umidității și altor dăunători el poate rezista cu succes o viață întreagă.
Astfel, materialul a fost utilizat din abundență, atât pentru construirea punților, care lega o anexă, un corp de clădire de altul, cât și pentru finisarea interioarelor. Podelele sunt îmbrăcate în lemn de bambus, pereții și cada de asemenea, precum și scara spirală, elegantă și trainică.
La noi, în România, bambusul a început să capere o oarecare notorietate prin prisma parchetului realizat din acest material, însă, datorită costului său, în unele cazuri un pic mai ridicat comparativ cu parchetul din lemn masiv, și totodată din cauza controverselor cu privire la rezistența lui în timp în fața șocului mecanic popularitatea sa avansează anevoios.
Cu toate acesta, nu puteți să nu-i admirația capacitatea de a se transforma, dintr-un stâlp de rezistență, într-o scara sau o cadă de baie.
sursa foto: www.boredpanda.com