Cat de dur si rezistent este microcimentul?

Rezistenta si duritatea microcimentului

Microcimentul este folosit cu succes pentru finisarea peretilor, obiectelor de mobilier, piscinelor sau podelelor, fiind un material care poate fi utilizat in interior sau in spatii exterioare. Gratie evolutiei in domeniu si dezvoltarii tehnologice, compusii din microciment ofera o rezistenta mai mare si o estetica mult mai placuta spatiilor in care materialul este folosit, comparativ cu alte tipuri de finisaje.

Fiind un compozit decorativ pe baza de ciment, rasini, aditivi si pigmenti naturali, microcimentul reprezinta materialul ideal pentru finisajele unui spatiu interior, fie ca este vorba despre pardoseli, pereti sau tavan. In egala masura, microcimentul este ideal si pentru exterior. Fiind rezistent si flexibil in acelasi timp, acest tip de finisaj are si avantajul ca este impermeabil, datorita straturilor de etansare, care pot fi disponibile intr-o varietate de texturi, finisaje si culori.

Microcimentul este un finisaj care se aplica intr-un strat continuu, care nu prevede si existenta rosturilor. De aceea, materialul poate fi utilizat cu usurinta atat in spatii interioare, cat si la exterior, pentru pereti sau podele ori chiar pentru acoperirea unor suprafete ample ale piscinelor. Acest lucru se datoreaza, in mare masura, rezistentei pe care o are acest tip de finisaj. In cazul microcimentului, exista doua tipuri de rezistenta care trebuie masurata: chimica si mecanica.

Rezistenta mecanica a microcimentului

In general, daca vorbim despre un produs de calitate, microcimentul este un material dur si rezistent. Insa, rezistenta microcimentului la lovituri depinde foarte mult de duritatea suportului pe care acesta a fost aplicat. Concret, stratul de microciment se poate fi afectat daca suprafata suport nu este pregatita corespunzator si se deformeaza.

In ceea ce priveste rezistenta la abraziune si uzura, aceasta variaza in functie de tipul microcimentului utilizat, dar si de materialul sigilant aplicat ulterior. De aceea, tipul de microciment se alege si dupa natura activitatilor din spatiul respectiv. De exemplu, daca microcimentul se foloseste in interior, intr-un spatiu comercial cu trafic intens, se recomanda alegerea unui produs mai rezistent.

Rezistenta chimica a microcimentului

Aceasta se refera la rezistenta microcimentului la pete si lichide si depinde in mare masura de tipul de sigilant folosit. Calitatea produselor alese face diferenta si in acest caz. Astfel, daca este ales un microciment a carui formula a fost dezvoltata in urma unor cercetari atente, care se sigileaza ulterior cu un produs la fel de bun, nu vor exista probleme din acest punct de vedere.

Categoria de pret a microcimentului – avantaj sau dezavantaj?

Avand utilizari multiple atat in sectorul rezidential, cat si in cel comercial, microcimentul ofera foarte multe avantaje celor care il aleg ca finisaj pentru spatiul amenajat. Insa, uneori, pretul microcimentului este considerat un impediment pentru cei care nu dispun de un buget generos pentru amenajare. Totusi, avand in vedere particularitatile pe care le are acest material, incepand de la aspectele practice si pana la cele de ordin estetic, este mai mult decat evident faptul ca raportul calitate-pret este unul foarte bun.

Intervalul de pret al microcimentului variaza, iar costul final este stabilit in functie de mai multe criterii, precum starea si natura suprafetelor care urmeaza a fi acoperite, complexitatea proiectului, suprafata totala care trebuie aplicata, calitatea materialelor si profesionalismul executantilor, localizarea geografica si deplasarea pana la locul unde va fi desfasurat proiectul. Luand in calcul toate aceste aspecte, categoria de pret din care face parte acest finisaj pare mai mult decat justificata.

In afara de rezistenta sporita, exista si alte argumente in favoarea acestui material, care ii justifica pretul usor mai ridicat, comparativ cu cel al altor finisaje. Varietatea de culori disponibile este unul dintre aceste argumente. Producatorii de top pun la dispozitia clientilor peste 40 de culori, din care o pot alege pe cea potrivita proiectului pe care il au. Nuante de albastru pentru piscina sau tonuri calde de bej pentru baie sau bucatarie? Griuri si nuante de verde pentru hol sau camera de zi? Acestea sunt doar cateva culori in care poate fi ales finisajul perfect!

Lasă un Comentariu...

*