Fără doar și poate piața materialelor de construcții ne pune la dispoziție numeroase soluții când vine vorba de ridicarea unei case. Cu toate acestea, de unde știm care este cel mai bun produs, de unde știm care este cel mai rezistent, mai ușor de manevrat, mai ieftin etc.
Ei bine, ca-n orice domeniu, poate cu atât mai mult în cel al construcțiilor există numeroase opinii Pro și Contra cu privire la un anumit material.
Și pentru că blocurile de BCA sunt tot mai solicitate de constructori, ne-am propus să facem o listă cu avantajele, atât în ceea ce privește BCA-ul, cât și cărămida porotherm, dat fiind că aceste două materiale sunt dintre cele mai populare la ora actuală.
Argumente PRO CĂRĂMIDĂ:
1. Unul dintre argumente care-i determină pe mulți să aleagă cărămida porotherm îl reprezintă rezistența acesteia și mai exact faptul că nu are nevoie de o structură de rezistență specială. Altfel spus, unii sunt de părere că cărămida este mai portantă decât BCA-ul.
2. Cărămida, atât din punct de vedere al structurii de rezistență, cât și al materialului în sine conduce la costuri mai mici atunci când vrei să construiești o casă, chiar dacă pierderile de material (cărămida este casantă) și consumul de adeziv sunt mai mari.
3. Un alt avantaj al cărămizilor îl reprezintă capacitatea acestora de a absorbi căldura de la soare, iar pentru faptul că transferul termic are loc într-un ritm foarte lent, casele construite cu acest material au tendința să fie mult mai călduroase iarna.
4. Și pentru că inclusiv factorul estetic trebuie luat în considerare, este musai să menționăm faptul că o locuință din cărămidă poate fi mai atrăgătoare decât una construită cu BCA.
5. Izolația fonică și cea termică sunt asigurate de golurile de aer prezente în interiorul cărămizii porotherm.
6. Durata de viață a cărămizilor porotherm este mai mare în comparație cu blocurile din BCA.
7. Nu în ultimul rând, cărămida porotherm nu favorizează apariția mucegaiului.
Argumente PRO BCA:
1. Blocurile de BCA, precum cele de aici, sunt foarte apreciate când vine vorba de izolația locuinței, ele asigurând un confort termic bun fără a mai fi nevoie de materiale suplimentare pentru izolarea construcției.
2. BCA-ul, mulțumită greutății sale reduse, este foarte ușor de manevrat, fapt care determină reducerea timpului de construcție.
3. Blocul de BCA necesită un pat subțire de mortar, acest lucru traducându-se printr-o economie de material și totodată de bani.
4. Dimensiunile diferite recomandă blocurilor de BCA atât pentru construcția pereților exteriori, cât și pentru delimitarea spațiilor interioare.
5. Din punct de vedere estetic, mai ales dacă se lucrează cu unelte speciale, pereții construiți cu BCA vor arăta mult mai bine cel puțin din punct de vedere al alinierii blocurilor, precum și prin prisma faptului că vor fi mult mai drepți. De asemenea, trebuie menționat și faptul că piesele de mobilier suspendate pot fi ancorate cu ușurință într-un perete construit cu acest material.
6. Blocurile din BCA sunt prietenoase cu mediul, sunt rezistente la foc, cu până la de 4 ori mai mult decât cărămida și sunt non toxice.
7. Un alt avantaj al BCA-ului este acela ca necesită o echipă cu cel puțin un om în minus pentru a finaliza o construcție, datorită greutății reduse, ușurinței de tăiere a blocurilor, precum și modalitatea de lipire a blocurilor de BCA.
Cat costa mc de bca de 20/25/60 ?
Salut. Eu am primit o oferta la 212 lei mc
Poate nu am citit foarte atent, însă există și o concluzie sau rămâne la aprecierea noastră alegerea ?!