5 lucruri de care să ții cont atunci când izolezi un acoperiș înclinat

Acoperișul este poate cea mai importantă parte a unei case sau clădiri, fie că ne referim la cele înclinate, drepte sau în mai multe ape. Cele mai multe pierderi de sunet, încălzire și energie sunt determinate de o izolație cu produse de proastă calitate. Alegerea materialelor potrivite, pentru acoperișul casei tale este de multe ori o luptă continuă fără un rezultat satisfăcător. Tocmai din acest motiv, materialele de izolație au evoluat ani la rând, cele mai populare constând în placările cu polistiren și vată minerală bazaltică și ajungându-se până la spumă poliuretanică.

Astfel pentru o izolație corectă a acoperișului, trebuie să se țină cont de următoarele 5 lucruri:
1. Modurile prin care se transmite sunetul
Sunetul care poate să ajungă la planul acoperișului trebuie să fie limitat pentru că acesta să nu pătrundă prin izolație. Acest lucru se determină prin grosimea materialului de izolație. Mai exact, cu cât materialul de izolație este mai gros și de mai bună calitate, cu atât sunetul nu se propagă dinspre exterior spre interior, mai ales atunci când ai de gând ca aici să realizezi o mansardă în care să locuiești.
2. Trecerea vaporilor prin izolație.
Materialele folosite la izolarea acoperișului nu trebuie doar să fie antifonice, ci de asemenea trebuie să fie impermeabile pentru că vremea mohorâta care aduce ploaie și vânt să nu poată trece prin izolație și să ajungă în casă, și astfel umezeala să nu se formeze.
3. Tipurile de izolație
Există o varietate de materiale pentru izolația acoperișului precum-celuloză, polistiren, vată minerală bazaltică, însă un material de bună calitate pentru izolația acoperișului este și spuma poliuretanică. Se aplică prin pulverizare având un efect de înveliș, dar care în aceelasi timp lasă acoperișul să se aerisească singur. Se aplică rapid și ușor pe orice tip de suprafață, fie că vorbim de lemn sau metal ori de beton. Mai multe detalii despre caracteristicile spumei poliuretanice găsești pe isoterm.ro.
4. Realizarea corectă a izolației.
Realizarea izolației nu se face de oricine. Este absolut necesar să ceri sfatul unui specialist care să te ajute să izolezi corect acoperișul casei. Trebuiesc urmați mai mulți pași pentru că izolația să fie făcută corect, așa că nu încerca de unul singur pentru că este posibil ca rezultatul să nu fie cel așteptat.
5. Principala nevoie
Indiferent de materialele folosite trebuie să fim conștienți de nevoile noastre. Astfel, trebuie să știm ce ne dorim de la materialele utilizate (izolare fonica, termică etc…) pentru că satisfacția noastră să fie una ridicată. Ca atare, încearcă să împletești utilul cu plăcutul și realizează o izolație de bună calitate, trecând dincolo de barierele costurilor.
Izolația acoperișului înclinat este foarte importantă. Cu cât vom acorda atenție detaliilor și cu cât vom fi mai atenți la materialele folosite pentru izolații acoperiș cu atât vom reuși să păstrăm căldura în interior iarna și să beneficiem de mult confort și de facturi mici la energie.

Lasă un Comentariu...

*