5 avantaje și 2 dezavantaje ale plăcilor de policarbonat

Mai trainice și mai ușoare decât sticla, plăcile de policarbonat au devenit tot mai populare mulțumită versatilității lor, ele putând fi utilizate în diferite scopuri, cu atât mai mult cu cât acestea permit luminii să treacă prin ele și sunt foarte rezistente la temperaturi ridicate sau îngheț.

placi-din-policarbonat-2
Unde poți utiliza plăcile de policarbonat?

Datorită gradului ridicat de transparență, de până la 60-80%, chiar și în cazul plăcilor colorate, plăcile de policarbonat ca cele de aici pot fi utilizate pentru acoperirea teraselor, piscinelor și pentru crearea de solarii sau sere. De asemenea, în ultima perioadă, sunt tot mai des utilizate pentru realizarea gardurilor. Mai exact, acestea sunt utilizate suplimentar la structura din fier forjat. Astfel, plăcile din policarbonat oferă în același timp intimitate, dar și lumină unei curți nou amenajate.

Avantajele plăcilor din policarbonat

1. Așa cum spuneam plăcile din policarbonat pot avea numeroase întrebuințări și asta datorită rezistenței ridicate de care dau dovadă, ele sunt practic extrem de greu de spart.
2. Plăcile din policarbonat pe care le poți comanda chiar și online, dintr-un loc ca acesta, au proprietatea de a bloca razele ultraviolete, ele comportându-se asemenea unei bariere împotriva razelor de soare. Din acest motiv ele sunt utilizate cu precădere pentru construirea unor anumite tipuri de acoperișuri, precum și ca copertine în unele situații.
3. Plăcile din policarbonat sunt mult mai ușoare decât sticla sau plasticul ori acrilul ceea ce înseamnă că este un material foarte ușor de transportat, dar și de montat.
4. Un alt avantaj al acestui material este disponibilitatea sa într-o gamă variată de culori. El poate fi comandat în varianta transparentă asemănătoare sticlei, dar și în nuanțe de opal, verde sau albastru pentru a se integra perfect în designul exterior al unei construcții sau pentru a oferi un grad de transparență mai mic.
5. Dintre avantajele plăcilor din policarbonat mai trebuie amintită rezistența acestora la căldură, precum și la frig. În plus, ele se comportă la fel de bine și atunci când se pune problema ploii sau ninsorii.

Dezavantajele plăcilor din policarbonat

Contrar așteptărilor, la capitolul dezavantaje, plăcile din policarbonat nu se remarcă prin foarte multe bile negre.

Unul dintre ele ar putea fi considerat de unii prețul un pic mai ridicat față de sticlă, de exemplu. De asemenea, un alt aspect ce poate fi inclus în categoria dezavantaje este sensibilitatea pe care o prezintă în fața altor suprafețe abrazive, făcând plăcile din policarbonat predispuse la zgârieturi.

3 Responses to “5 avantaje și 2 dezavantaje ale plăcilor de policarbonat”

Read below or add a comment...

  1. Eugen says:

    Ati uitat riscul de spargere sau gaurire la grindină mare

  2. Fratele meu a acoperit o terasa cu policarbonat si in 2-3 ani s-a perforat datorita razelor solare si a picaturilor de ploaie care au avut efect de lupa. Am o sera din sticla la care s-au mai spart geamuri si nu am curajul sa cheltuiesc banii (mai multi decat pe sticla) si sa constat ca ma tine doar 3-4 ani. Stiti vreo solutie pentru a-I prelungi viata ?

    • Dumitru Danileţ says:

      Dacă le montezi cu partea anti UV (tratată împotriva razelor UV), rezistă mult şi bine. Alea s-au perforat fiindcă au fost montate cu partea netratată spre soare. Pe toate plăcile este precizat care este faţa anti UV, cu specificaţia că se montează spre exterior. Deasemenea recomand să nu folosiţi holtzşuruburi când sunt montate la acoperiş,pentru că găurile practicate, se lăgăresc în timp şi creează probleme. Eu am folosit la montaj sârmă cu întinzătoare de cablu.

Lasă un Comentariu...

*