Pasul 3 Organizarea de șantier
După ce ați intrat în legalitate și ați obținut Autorizația de Construire, trebuie declarată începerea lucrărilor la Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) cu 15 zile înainte și se plătește și o taxă de 0,1% din valoarea estimată a construcției. Totodată, va trebui să decideți dacă veți lucra în regie proprie sau cu o firmă de construcții. Chiar dacă a doua variantă pare ceva mai scumpă, trebuie să luați în considerare faptul că beneficiați de avantajele semnării unui contract și garanția lucrărilor efectuate. Odată bătuta palma cu echipa de constructori, trebuie începută organizarea de șantier, fiind asigurate condițiile pentru desfășurarea fără probleme a procesului de construcție.
Acest lucru înseamnă realizarea unor spații de depozitare pentru scule și materiale și rezolvarea, fie și temporar, a problemei utilităților, pentru că va fi nevoie de apă curentă și curent electric. Problema apei poate fi rezolvată și prin forarea unui puț de mică adâncime. Totodată, indicat ar fi să împrejmuiți terenul, măcar temporar, chiar și cu un sistem ieftin pentru gard. După toate acestea începe munca propriu-zisă: pregătirea terenului care trebuie curățat de arbuști și tufișuri. Nu în ultimul rând, în funcție de situație, veți nivela terenul, în cazul în care acest lucru este specificat în proiectul tehnic.
5 sfaturi
– negociați construirea casei pe etape (la roșu, la gri, la cheie), apoi peisagistica și alte lucrări;
– supravegheați cât de des puteți bunul mers al construcției și verificați materialele livrate și consumul acestora;– verificați și controlați cheltuielile pe fiecare etapă constructivă și vedeți dacă vă încadrați în bugetul stabilit;
– indiferent dacă veți construi în regie proprie sau cu o firmă, veți avea nevoie de un diriginte de șantier care să se ocupe de întocmirea actelor de pe parcursul construcției, precum și de un RTE (responsabil tehnic cu execuția);
– dacă nu aveți deja delimitat terenul la fața locului, este recomandată o delimitare a terenului efectuată de un cadastrist, astfel încât să evitați posibile probleme ce ar putea apărea în cazul nerespectării limitelor terenului, precum și a retragerilor construcției față de acestea.
F bun material, corect si la obiect.Multumesc !
Foarte bine explicate etapele construirii casei, toate etapele sunt extrem de importante. Un articol detaliat.